Bathtub Gin – hemlig bar med badkar i New York


En fantastisk speakeasy. Bild lånad av Travel Browsing with Deborah Browser/Bathtub Gin.

Stone Street Coffee Company står det på skylten. Men troligen har du inte gått hit för att ta en kopp kaffe. Inne i denna, till synes vanliga, coffee shop döljer sig nämligen ett typiskt New York-fenomen: en speakeasy!

Hemliga barer har jag berättat om tidigare här på New York-bloggen. De flesta är, epitetet till trots, inte så hemliga längre. Men de utgör ett klart spännande inslag i New Yorks nattliv, där man får leka lite ”Fångarna på fortet” innan man väl är inne. Om man nu kommer in, vill säga. Visst har även jag varit med om motsatsenMen åter till kaffebutiken och en speciell vägg, dit man snart riktar uppmärksamheten. Det är nämligen så att den har en utskuren kontur av en dörr som med (högst ojämna) mellanrum glider åt sidan och avslöjar innandömet.

Ja, visst har du redan förstått. Bakom väggen döljer sig Bathtub Gin, en klassisk speakeasy. Den kväll som jag och min kompis hittar hit är det inga som helst problem att komma in. (Men det går att boka bord och även äta middag här.) Vi går rakt igenom butiken och – tada – in genom den hemliga dörren!

Därinne är stämningen på topp och det är nästan fullsatt. Inga lediga bord finns förstås men vi nöjer oss med ståplats och en cocktail i handen.

Just denna kväll bjuds det också på 20-talsjazz, framförd med största inlevelse. Precis så som sig bör på speakeasybar.

Badkaret då – vad har det med saken att göra? Namnet syftar helt enkelt på en metod att tillverka gin under förbudstiden. Som synes på bilden ovan finns också ett riktigt badkar i lokalen, tronande i mitten. Under vårt besök är det dock ockuperat av poserande gäster som tar tidsresan på största allvar (eller inte).

Blev du nyfiken på ett besök? Adressen är 132 9th Ave. Men fixa en plats i badkaret, det får du göra själv …

Enjoy!

PS. Du hittar mig också på Instagram, med reseinspiration även från andra resmål än New York.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Kul att du tycker det! Ja, det är det verkligen. 🙂

Bokstund
7 years ago

Häftigt ställe!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack och vad roligt att höra, Ditte! Kan tänka mig att dessa hemliga barer inte var så trendiga då som de är i dag. (Många är inte så värst hemliga längre.) Så det måste ha varit en ännu mer speciell upplevelse när du var på sådana!

Hoppas vi ses på bloggeventet den 16 juni. Jag kommer dit!

Kramar

Ditte
7 years ago

Ett ställe som jag verkligen skulle gilla. Vet att under året jag bodde i N.Y. och åren när vi ofta reste till N.Y. under 80 och 90 talet var vi på liknande ställen och dte var alltid så spännande.
Stort tack för tipset och de fina bilderna.
Kram!