Manhattanville Coffee – mysigt café i Harlem

Bland det bästa som finns är att fika på ett mysigt café i New York. Om vårsolen dessutom skiner och de har glutenfritt, då är lyckan total! I dag besöker vi Manhattanville Coffee i Harlem. 

Manhattanville Coffee är ett café att återvända till, ett där du mer än gärna blir stammis. Menyn lockar med allehanda kaffesorter till smörgåsar, pajer, bakverk och, inte minst, glutenfria muffins. Dessutom har de fri wifi, för dig som vill jobba eller bara surfa en stund.

Deras muffins är så goda att de har en strykande åtgång, inte bara hos glutenintoleranta. Jag tackar min väninna Anna (till höger på bilden nedan) för tipset. Här satt vi en solig aprildag för att njuta av nämnda bakverk tillsammans med en caffelatte.

Under vårt besök står dörrarna vidöppna medan vårsolen flödar in och livet känns gott. Dessutom har vi lyckats lägga beslag på soffan, precis som om den vore reserverad för oss i bästa ”Friends”-stil.

Länge njuter vi av fikat medan vi betraktar det skådespel som alltid pågår i New York: folklivet. Allt med Edgecombe Avenues vackra fasader i fonden.

Hitta hit: Ta tunnelbanan till 145th Street, se kartan nedan. Ett annat förslag är att ta en promenad hit, efter en shoppingrunda på 125th Street.

Enjoy!

PS. Mer New York-inspiration hittar du på mitt Instagramkonto: @newyorkmybite.


Foton: Anna Ström Åhlén.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AnonymAnna Ström ÅhlénDitte Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anonym
Guest
Anonym

Vilket mysigt café! Det måste jag komma ihåg till nästa New York-resa.

/Lisa

Anna Ström Åhlén
Guest

Vad roligt att du uppskattade tipset, Lisa! Ja, ett besök här kan varmt rekommenderas. 🙂

Ditte
Guest

Så roligt att det blir en tur till New York för dig i höst. Och givetvis följer jag med via bloggen. Skulle jag få någon med mig skulle jag också ta en tur. Absolut!
Det är alltför länge sedan jag var där. Vad gäller "Tanten" Frihetsgudinnan har jag varit där, uppe i facklan också. Men det hade kunnat varit ogjort.
Förstår att du hellere ägnar dig åt väsentligheter.
Tänk så mycket du kan och vet om N.Y. Du vore en perfekt guide! Kanske en ny karriär….
Kram!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Ditte! Blir så glad (som alltid) för dina uppskattande ord.

Ja, kanske skulle man starta guideverksamhet? Är imponerad av dig som också håller i gång med det.

Visst är det så att New Yorks bästa sidor upplevs utanför turiststråken. Hoppas du kommer iväg med trevligt sällskap framöver.

Stor kram!