Nu åker jag till Ostrava i Tjeckien!

Resväskan är packad igen och snart beger jag mig mot Stockholm och Arlanda. Det är nämligen dags för en ny pressresa som denna gång går till Tjeckien! Jag ska på den kända musikfestivalen Colours of Ostrava, vandra i bergen och mycket mer.

De flesta som åker till Tjeckien besöker Prag. Där har jag också varit, närmare bestämt två gånger och senast julen 2014. Här kan du läsa om hur jag och familjen firade jul i Prag. Jag har även besökt den lilla staden Cêský Krumlov på en tjänsteresa.

Men nu är det dags för en ny del av Tjeckien, nämligen den östra. Jag och en samling reseskribenter/-journalister är inbjudna av Czech Tourism för att utforska Ostrava med omnejd.

Ostrava är Tjeckiens tredje största stad och en före detta plats för gruvbrytning. Den industriella miljön har skapat flera originella sevärdheter, såsom den höga stålkonstruktionen Bolt Tower. Där ska vi bland annat klättra upp!

Vi ska också vandra i Bedysky Mountains, gå på gruvmuseum och besöka den lilla staden Stramberk. Maten ska förstås som alltid också utforskas och det blir även besök på ett ölbryggeri. För min egen del får ölen gärna vara glutenfri, så det blir ett litet uppdrag i sig!

Kvällarna kommer att fyllas av det stora dragplåstret: Colours of Ostrava. Det är en stor och prisbelönt musikfestival som täcker in alla möjliga genrer. Gissa om en viss resebloggare blev överlycklig över att Kodaline ska spela! Det är nämligen ett av mina absoluta favoritband.

Första gången jag såg Kodaline live var på Berns i Stockholm, i februari, och nu är det alltså dags igen. Tala om någon som längtar … Men givetvis ska det bli kul att upptäcka ny musik också.

Med på pressresan är även Peter och Helena Bergström med resebloggen FREEDOMtravel, något som också känns extra kul. De var för övrigt även med på senaste pressresan till Ungern som jag kommer att berätta mer om här på bloggen framöver.

Har du varit i Ostrava? Berätta gärna!

 

Denna pressresa genomförs i samarbete med Czech Tourism Scandinavia and Finland och Statutory City of Ostrava.

Foton: Lånade av Czech Tourism.

12
Leave a Reply

avatar
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
FREEDOMtravelLinaAnna Ström ÅhlénEva - People in the StreetDitte Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
FREEDOMtravel
Guest

Det ska bli jättekul att ses! Och intressant att se helt nya delar av Tjeckien (vi har varit i Prag och Kutna Hora samt kört igenom landet med husbilen). Ses imorgon bitti!!!

Lina
Guest

Trevlig resa nu!!!!! Kramar

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, åh vad kul det ska bli att få utforska nya delar av Tjeckien med er. Kutna Hora vet jag inte var det ligger, det får jag kolla upp. Nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Ses i ottan! 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tusen tack för det, Lina! Ser verkligen fram emot denna resa. Kramar

Eva - People in the Street
Guest

Ni kommer säkert att ha en fantastisk resa med flera spännande saker att uppleva! Jag ser fram emot att få höra om alla strapatser så småningom.

Ha en trevlig resa 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, kära du! Ja, det blir garanterat originella upplevelser som väntar. Hoppas nu bara vädret kan lyssna och låta bli att leverera så mycket regn … 😉

Ditte
Guest

Vad roligt! Jag ser fram emot inlägg eller bilder på Instagram så jag kan följa med. I Tjeckien har jag bara besökt Prag och ser nu fram emot att få se mer av Tjeckien och det ska bli spännand med musikfestivalen .
Önskar dig en härlig resa med många spännande upplevelser.

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Ditte! Vad kul att du vill "följa med" på resan. Jag ska absolut rapportera en del via Instagram och även via Travel on a Clouds Facebooksida. Inlägg på bloggen kommer troligen senare. Men vi får se vad tiden tillåter. Jag har datorn med i alla fall. 🙂

Lena i Wales
Guest

Läste om er resa hos Freedom Travel.
Ha det så trevligt!

Evy Knoph
Guest

Susanne Sundför…har gjort grym cover påDepeche Modes Ice Machine…sen låter ju det där The Electric Swing Circus spännande :-). Ha en härlig resa!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Lena! Vi har det bra här med annorlunda upplevelser. Första reserapporten ligger nu uppe. 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Evy! Men mest längtar jag allt efter Kodaline, hehe. Hoppas du själv har en underbar resa!