En dimmig vårdag i Central Park

”New York, det är väl bara en massa skyskrapor och massa folk.” Hör du till en av dem som tror det? Följ med på en promenad i Central Park, tidigt på våren. Kom sen inte och säg att New York inte är vackert!

Visst, vi har alla sett dessa klassiska bilder av New York: brusande avenyer, tjutande sirener och skumma gränder bland höga hus. För att inte tala om det ständigt pulserande Times Square som (i mitt tycke) mest är häftigt vid första anblicken.

Men New York har också allt det där som du kanske inte väntade dig. De vidsträckta gräsmattorna, de blänkande vattenspeglarna, snårskogen, fåglarna och (tro det eller ej) tystnaden.

Så därför undrar jag: Har du strosat i Central Park en vårdag, när körsbärsträden står i full blom? När dimman ligger som en trolsk slöja över skyskrapornas silhuetter?

Det har jag, en dag i april. Att solen lyser med sin frånvaro gör ingenting, tvärtom. Jag bara njuter: på de vindlande stigarna vid vattnet, i mötet med den lilla ekorren och i den ståtliga paviljongen. Jag kunde vara med i en film, jag kunde vara med i en musikvideo. Eller jag kunde, som jag faktiskt är, bara vara.

I Ladies Pavillion stannar jag för en stund och är det inte som om tiden gör detsamma? Som om den till och med går baklänges? Kanske är det åter 1870-tal, då paviljongen var ny. Då skulle jag skulle ha stått under dess tak och väntat på en droska. Eller kanske hundra år senare, då den flyttades just hit. Kanske vore jag då en av de skating ladies som snörde på sig skridskorna här.

Kanske hade du velat vara med? Varsågod, här är bilderna.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Hej Helena BB! Ledsen för sent svar men din kommentar hade fastnat i något filter på vägen. Hoppas du hinner se mitt svar!

Tack så mycket för fina ord om bloggen. Stället du efterfrågar heter Luke's Lobster. Det finns på många ställen i New York men det på Upper West Side var det jag fastnade extra för, då dessa rolls var extra goda. 🙂 Här är länken till det inlägget: http://www.newyorkmybite.com/2017/08/lukes-lobster-med-new-yorks-godaste_25.html

Hoppas du/har får en underbar resa! Min tur om två veckor.

Anonym
Anonym
6 years ago

Hej!
Följer dina inlägg om NYC med glädje! Ska själv dit för tredje gången i april �� letar nu ett inlägg som jag tror det var du som skrev. Ett ställe med goda lobsterrolls ev upper west side. Vad hette det? Mvh Helena BB

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, det var verkligen roligt att höra! Ja, en dag är du där. Ser fram emot att höra om du bli lika förälskad som jag. 🙂

Biggeros.blogg.se
6 years ago

Du får en verkligen till att lockas till NY med dina trolska bilder. Jag vet att en dag kommer jag att besöka Central Park och NY🤗

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket! 🙂 Ja, jag instämmer: Inte ett besök i New York utan Central Park. Picknick i gröngräset … åh, jag längtar.

Apropå snö så yr den just för fullt utanför mitt kontorsfönster. Förstår att du har det bättre där du är nu! 😉

Ama de casa
6 years ago

Oj vad läckert! 🙂 Och jag bara älskar ekorrarna där i parken också. Inte ett besök i NY utan en picknick i Central Park! Ja, utom en gång då, när parken var täckt av snö 🙂

Underbara bilder!