Butiken för alla oss New York-nördar

På jakt efter ett mobilskal med New York-motiv? Eller något annat till New York-nörden? Kika då in i den här butiken!

Du som läst New York-bloggen ett tag vet det redan, vilken stadsdel som är min favorit. Ja, visst är det den där Carrie Bradshaw spatserade på sina Manolo Blahnik och där gänget i Friends hängde på 90-talet.

Vi talar förstås om West Village! Givetvis blir det långa promenader här på varje New York-resa, med idel suktande efter ”säljes”-skyltar på gator som Morton Street. I det här huset skulle jag till exempel kunna tänka mig att flytta in. Det är bara att höra av sig när det blir något ledigt, Fredrik Eklund!

Nej, skämt åsido får nog undertecknad nöja sig med fönstershopping när det kommer till townhouses i West Village. Men enklare shopping är en mer realistisk sysselsättning.

Därför blev både jag och min plånbok glada när vi hittade butiken Studio Manhattan. Redan på trottoaren insåg vi båda (nåja, i alla fall jag) att det här var intressant.

Jag klev in och hamnade då i New York-nördarnas mecka. Det här är minsann ingen vanlig turistbutik utan det handlar om genuint hantverk, med handtryckta motiv på allt från canvas till läder. Här finns allt från bälten, hattar och solglasögon till läckra väggdekorationer, plånböcker och väskor.

Själv var jag på jakt efter ett nytt skal till min Iphone – och det hittade jag, med läckert graffitimotiv. Prisklassen var också helt överkomlig, trots den höga dollarkursen (cirka 250 kronor).

Bakom butiken står den turkiske fotojournalisten Ayhan Kimsesiszkan, som på sina vespafärder genom staden blev fångad av dess själ. Och det tackar vi för!

Blev du nyfiken på Studio Manhattan, så är adressen 277 Bleecker Street. Men nöj dig inte med ett besök där. När du ändå är i området ska du passa på att njuta av en god middag.

Här är ett par av mina favoritrestauranger i West Village: Aria och Doma Na Rohu.

Bonustips: Ta även en titt på New Yorks smalaste hus.

Enjoy!

PS. Vill du läsa om mina övriga resor är du välkommen till Other Bites of the World. Där har jag till exempel skrivit om reseåret 2017, då jag bland annat gjorde en fantastisk resa till Malaysia.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments