En perfekt dag i New York och vinnaren i tävlingen om Uppy

I samarbete med Uppy! – The genius flyer

Nu är tävlingen om Uppy avgjord. En perfekt dag i New York, den kan se ut på många sätt. Självklart. Ja, troligen lika många som det finns människor. Här är i alla fall den vinnare som juryn valt. Grattis och flyg högt!

Det var inte lätt för juryn att kora en vinnare bland bidragen om en perfekt dag i New York. De fick (utan att se deltagarnas namn) läsa och drömma sig bort. Flest röster fick Eva Sollén, som vinner första pris för sin inspirerande beskrivning av en riktig heldag i staden som aldrig sover. En liten guide fick vi på köpet! Juryn vill även dela ut ett extrapris till tvåan, Petra Persson, som även hon får prova på Uppy.

Här kommer vinnarbidraget igen:

En perfekt dag i New York

Det är tidig morgon i New York. Jag har varit vaken sedan klockan 4 eftersom kroppen inte förstår att det är natt där jag nu befinner mig. Hinner planera dagen i lugn och ro innan det till slut är dags att stiga upp.

Vi träffar våra New York-vänner för en god amerikansk frukost på Restaurant Morning Star och går sedan några kvarter norrut för en förmiddagspromenad i Central Park där vi sätter oss på en läktare vid en bollplan för att se ett par kompisgäng spela softball.

Med ordentliga promenadskor tar vi oss sedan söderut på den västra sidan tills vi når vår favoritpark The High Line. Köper med en mugg med kaffe som vi njuter av på en parkbänk medan vi tittar på alla människor som passerar. Passar även på att upptäcka all ny konst som kommit dit sedan förra gången.

Dags för lunch och vi har kommit ned till Meatpacking District där takbarerna precis öppnat för dagen och vi äter en lätt lunch och njuter av utsikten över Hudson River.

Det är en varm dag så vi söker oss ned till de lummiga gatorna i West Village och Greenwich Village. Tempot är lugnare och vi sätter oss på en uteservering för att vila benen och dricka en svalkande och god drink.

Vi hyr cyklar och tar oss över till Brooklyn Bridge som vi cyklar över. Fast vi gått på bron så många gånger tidigare häpnas vi åter igen över den häftiga utsikten över alla skyskrapor i Financial District. Jag tröttnar aldrig på Manhattans skyline!

Kvällen närmar sig och vi tar oss till hotellet för klädombyte och gör oss redo för en italiensk middag på en mysig restaurang i Lower East Side. Den tidiga morgonen orsakad av jetlag gör sig påmind men innan vi säger tack och godnatt för i dag slinker vi in i en hemlig speakeasy bar någonstans på Manhattan!

I morgon är en ny dag och då blir det en spännande utflykt utanför Manhattan.

Stort grattis, både Eva och Petra! Hör av er med era fullständiga kontaktuppgifter (namn och adress) via e-post, så kommer Uppy med posten: tre askar till Eva och två till Petra. Hoppas ni kommer fram piggare nu på era kommande resor till New York.Enjoy! 

Denna tävling arrangerades i samarbete med Uppy! – The Genius Flyer. Text, innehåll och åsikter är som alltid mina egna. Juryns beslut kan inte överklagas.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, visst var det! Tack för dina gratulationer till vinnarna, Christine. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Varsågod och stort grattis, Eva! Det var en riktigt inspirerande text med många tips. 🙂 Extra roligt är det att du ska resa till New York så snart, så Uppy kommer väl till pass. Ser fram emot din rapport!

Eva - People in the Street

Tack snälla Christine för de berömmande orden 🙂

Christine - 29°
7 years ago

Så fint och bra skrivet! Stort gratis Eva och Petra! 🙂

Eva - People in the Street

Tusen, tusen tack för den fina vinsten i tävlingen. Vad glad jag blir! Vinsten kommer jag att få stor användning av när jag reser till New York i maj och jag återkommer med rapport hur mycket piggare jag blev. 🙂