New York från A till Ö


New York är staden man aldrig kan få nog av. Varje bett av det stora äpplet ger helt enkelt mersmak, nu och för alltid. Här är några av mina bästa tips, ja ”My Bite of The Big Apple”! Följ med till New York, på en resa från A till Ö!

A
Apothéke heter den hemliga baren i Chinatown som har 20-talstema en kväll i veckan. Ta reda på lösenordet och var med om något du sent ska glömma!

B
Bronx är en stadsdel som många turister missar. Åk hit och gå på Bronx zoo eller ät på en äkta amerikansk diner.

C
Conservatory Garden är tre vackra trädgårdar i Central Park: en fransk, en engelsk och en italiensk. Vila benen här med en ask jordgubbar i parkens eget paradis.

D
Designer Shoe Warehouse, DSW, är paradiset för dig som vill shoppa märkesskor på outlet. Ligger vid Union Square.

E
East Village är stadsdelen som myllrar av restauranger och barer. Men även bra secondhandaffärer. Missa inte East Village Thrift Shop, för unika smycken och kläder!

F
Fahrenheit-graderna kan stiga rejält under sommaren i New York. Du har väl koll på hur man omvandlar Celsius till Fahrenheit?

G
Gansevoort Street Market är en fantastisk matmarknad i New York, som just nu flyttar till ny adress. Missa inte!

H
Hemliga trädgårdar finns här och var i New York City. Slå dig ner med en bok eller en fika och njut av fågel- och växtliv. En liten pärla är Creative Little Garden i East Village.

I
Ink48 heter hotellet med den läckra takbaren Press Lounge. Att se solnedgången härifrån är ett måste!

J
Jersey City ligger bara fyra minuter bort med tunnelbanan, från World Trade Center. Åk hit och beundra utsikten från The Waterfront. Eller varför inte bo här? Betydligt billigare än på Manhattan och mycket lugnare.

K
Konst i tunnelbanan finns överallt i New York. Här är min favoritstation i New York Citys tunnelbana med läckra bronsfigurer.

L
Lucien är ett stycke Paris i New York. Boka denna franska restaurang i NYC för en romantisk middag med hummerpasta!

M
Metropolitanoperan är ett måste, även om du inte brukar gå på operan. Bara byggnaden för The Metropolitan Opera är värd ett besök!

N
Newark är flygplatsen de flesta anländer till. Men hur tar man sig smidigast därifrån? Här kan du läsa om transporter från Newark till Manhattan.

O
OMG heter jeansbutiken i SoHo där du verkligen utbrister just det. OMG, så många snygga och billiga märkesjeans!

P
Parkernas park i New York är förstås Central Park, där du kan cykla och jogga. Men missa inte heller denna undangömda park/trädgård i West Village. En riktig oas!

Q
Queens heter en av New Yorks stadsdelar. Men visste du varför den heter så? Här är svaret.

R
Red Rooster är en numera en klassiker i New York. Följ med till Marcus Samuelssons restaurang i Harlem. Men missa inte heller hans andra restaurang, Streetbird Rotisserie.

S
Subway, tunnelbanan, är ett prisvärt transportmedel i New York. Har du koll på hur den fungerar och vad du ska tänka på? Läs mer om New York City Subway här.

T
Tompkins Square Park är startpunkten för hundparaden på Halloween i New York.

U
Underground i New York finns en hel värld, okänd för de flesta. Läs mer här!

V
Van Cortland Park är New Yorks tredje största park. I Bronx hittar du den.

W
Whitney Museum of American Art är värt ett besök av många anledningar. Förutom att se modern amerikansk konst bjuds du på strålande utsikt över New York.

X
X-box kanske står på önskelistan från barnen där hemma? Shoppa loss på Best Buy.

Y
Yankie Stadium är en klassisk sportarena som många vallfärdar till. Vill du gå en guidad tur eller se en match? Här kan du boka biljetter till Yankee Stadium.

Z
Z Hotel NYC är ett boutiquehotel på Long Island. Våga bo utanför Manhattan! Spännande och mera prisvärt.

Å
Åka färja på Hudsonfloden är inte bara ett sätt att transportera sig, det är ett rent nöje! Särskilt en varm sommardag. Följ med på båttur över Hudson här.

Ä
Äta gott är inte svårt i New York. Här är fem tips på riktigt bra restauranger i New York.

Ö
Ön Manhattan har två områden som passar särskilt bra för skyskrapor. Visste du varför? Läs mer här, bland 5 saker du kanske inte visste om New York.

Vad väljer du bokstav för bokstav på ditt eget favoritresmål? Kommentera och länka gärna.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa mig även på Instagram: @newyorkmybite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Marina! Ja, den måste du absolut spara. Men behöver du nya eller fler tips den dagen det är dags, så vet du var jag finns. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Helena! Kul att du gillade listan. Det var en liten utmaning att skriva den. Det finns ju så mycket att välja på (utom möjligen på X då). 😉

Helena // Oh darling, let's be adventurers - en reseblogg

Härlig lista med massor av bra tips, tack!

Marina
6 years ago

Kul, tack för den listan! Det kanske kan vara värt att spara för en som aldrig varit i New York inför den dagen det händer 🙂