Höstpromenad i Strängnäs

Det är den 5 oktober i dag. En speciell dag för mig och en vacker dag för höstpromenad i Strängnäs. Följ med!

Dagen hade inte kunnat vara finare. Solen strålar från en blå himmel och luften är så där frisk som den bara är på hösten.

Jag bestämmer mig för att jobba hemma i dag. Visst trivs jag på mitt kontorshotell men ibland är det skönt att bara ta det lugnt och starta i morgonrock. Bara för att jag kan och vill. Min chef är nämligen så förstående att hon faktiskt är som jag. Eller rättare sagt: hon är ju jag och jag är hon.

I dag behöver jag inte ens göra frukost, heller. Min familj kommer in och sjunger för mig. Paket får jag öppna också. Ja, du har förstått; det är min födelsedag. Men jag skriver inte detta för att fiska efter grattis.

Jag skriver för att jag är så tacksam att jag ännu ett år har fått vandra här på jorden. Att jag lever i ett land med fred, att jag har min familj och mina kära vänner. Det är inte självklart.

Med den insikten tar jag paus från jobbet. Jag tar min kamera runt halsen och beger mig ut på promenad, på en tur i höstvackra Strängnäs. Kanske vill du följa med?

Turen går förbi vår ståtliga domkyrka, förbi Månssons trädgård och munkens ännu grönskande örtagård.

Den går vidare förbi biskopsgården, där historiens vingslag klyver luften. Där små vindlande gränder leder ner mot Mälarens glittrande vatten.

Vi fortsätter, min kamera och jag, förbi Sveriges kanske vackrast belägna gymnasieskola: Europaskolan Strängnäs. En skola jag dessutom har nöjet att jobba med.

>

Så går vi längs Norra Strandvägen, där löven ramar in ett hjärta. Där en badbrygga vittnar om en svunnen sommar och där sinnet blir lugnt.

Till och med ”street art” har vi här, genom det forna valsverkets vackra väggmålning.

På Grassagården från 1600-talet lockar de med hembakat men jag styr stegen hemåt. Vi har ju vårt eget firande i kväll. Inte bara av mig utan också av min äldste son, som fyllt hela 21!

När jag skriver detta har solen börjat sjunka igen. Men glädjen stiger när jag vet att det snart ringer på dörren. Snart är vi samlade, vår familj.

Snart ska vi fira det ihop: livet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Varmt tack för det, Christine! Ja, det var en sån fin dag innan sorgliga saker hände som nu medfört bloggpaus. Men jag kommer tillbaka!

Christine - 29°
6 years ago

Grattis i efterskott! Så fin dag! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Sent omsider: Varmt tack, Lena! Ja, här är vackert och rogivande. Kul att du uppskattade turen.

Jag har varit (och är) lite borta från sociala medier just nu på grund av sorgliga familjeomständigheter.

Hoppas det är bra med dig!

Kram

Lena i Wales
6 years ago

Stort grattis i efterskott!!! Vilken fin dag du fick!
Så kul när du tar oss med på din promenad och låter oss njuta av Strängnäs skönhet. Tack!
Ha det bra!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Varmt tack, Ditte! Jag blir så otroligt glad av dina fina ord. Dito, är så glad att jag träffat dig också. Det är alltid lika inspirerande att läsa hos dig och att utbyta tankar om både resor och livet. Hoppas vi ses snart IRL. Stockholm och Strängnäs är ju två pärlor på olika sätt och på bekvämt avstånd från varandra. Så roligt att du hade kunnat tänka dig att bo här. Du är alltid välkommen hit. Och vem vet, en dag flyttar jag kanske tillbaka till Stockholm? Men tills vidare får jag glädja mig åt att ha båda världarna. Kram… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, vad roligt att du tyckte om att "följa med" på promenaden och gillade bilderna. Ja, denna dag var verkligen en perfekt höstdag! Strängnäs är väl värt ett besök så hoppas du kommer hit en dag. Välkommen!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack, ja, det finns mycket fint att se här. Visst finns det dock tråkigare delar också, från den tid på 60-talet då det gamla skulle rivas. Men mycket är välbevarad charm från förr! Hojta till nästa gång ni kommer. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Ann-Louise! Vad glad jag blir. Jag hade en mycket fin födelsedag. 🙂

Veiken
6 years ago

Tack för den fina promenaden och de vackra bilderna. Vädret kan man inte heller klaga på. Strängnäs är fint och en del av vår historia. Tyvärr har jag nog aldrig varit där!

FREEDOMtravel
6 years ago

Charmiga hus ni har där i Strängnäs! Har ju varit där några gånger med husbilen och känner igen mig på vissa av bilderna.

Ditte
6 years ago

Stort tack Anna för denna vackra tur i din vackra stad. Ljuvliga bilder. Och så skönt att din chef gav dig en arbetsfri dag. Vissst är det skönt att var si egen.
Givetvis vill jag gratulera dig på din födelsedag. Och jag är så glad att vi träffats. Du ger mig så mycket på så många olika sätt.
Strängnäs ligger mig varmt om hjärtat och är den stad där jag skulle kunna tänka mig att bo om jag inte bodde i Stockholm. (Västerås har också tänkts.)

Och kanske tar jag mig snart en tur..
Kram!

Ann-Louise
6 years ago

Vilka fina bilder! Grattis på födelsedagen!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Varmt tack, min vän! Ja, jag hade en underbar dag som inte kunde ha varit bättre. Ibland klaffar allt perfekt. 🙂 Kram tillbaka till dig! <3

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Varmt tack för det, Lina! <3 Vad roligt att du gillade bilderna. Jag hade en underbar och minnesvärd födelsedag. Kunde inte ha varit bättre! 🙂

Eva – People in the Street

Härliga bilder och vilket härligt väder på din födelsedag! Stort grattis igen på din dag.
Kram <3

Liniz Travel
6 years ago

STort grattis igen fina du!!!! Ha en fantastisk födelsedag!!! Fins bilder!!! Stor kram Lina