Inauguration Day och en ny epok i USA:s historia

Nu är dagen här, den som så många väntat på: Inauguration Day! Ett nytt oskrivet blad ligger framför oss, när USA:s 46:e president ska tillträda. Varmt välkommen, säger TravelAnna, bänkad med champagne.

Den här bloggen handlar om New York och inte politik. Men det vore ändå konstigt att helt förbigå att landet som staden ligger i faktiskt ska byta styre. Att en av världens mäktigaste roller (ja, kanske den mäktigaste) ska axlas, denna gång för 46:e gången.

Jag säger varmt välkommen till Joe Biden och Kamala Harris! För även om jag inte tänker diskutera politik, är ju faktiskt politik det som genomsyrar allas våra liv, det som formar vardagen i både stort och smått. Inte minst när det gäller en stormakt, som USA.

Vad händer då med kommande resor till New York? Ja, det återstår förstås att se. Men jag tror säkerligen att fler svenskar än tidigare kommer att vända blicken mot USA. Själv har jag ju fortsatt åka dit, oavsett presidentstyre. Att vara utan mitt älskade New York i fyra år skulle vara alltför svårt.

Men nu har jag, ofrivilligt, inte varit i New York sedan sommaren 2019. Så snart jag har fått mitt vaccin och vi får inresetillstånd, då bokar jag! Det är då ett som är säkert.

Jag vill vara med och bidra till att staden i mitt hjärta åter kommer på fötter, att människor äter på restaurangerna, att museer och evenemang får publik och att handeln gynnas.

Med mina egna sinnen vill jag uppleva att världens bästa stad faktiskt har ett liv efter detta. Och då menar jag inte presidentskiftet utan coronapandemin.

Med Joe Biden och Kamala Harris i täten kommer vägen för hela USA att bli enklare, det är min fulla övertygelse. Inte rak men i rätt riktning, och det är ju det som är huvudsaken.

Välkomna båda två! På er dag höjer jag mitt glas i en skål för er, givetvis i äkta champagne.

Happy Inauguration Day! Enjoy!

PS. Det har ju varit bloggpaus här den senaste månaden. Nu är jag i gång igen, som synes, sakta men säkert. Stay tuned!

Foton, överst: Maria Oswalt, mitten: Gayatri Malhotra och nederst: Anna Ström Åhlén.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva - People in the Street

Ja, idag skrivs historia. Haha, jag gjorde också precis ett inlägg om att USA får en ny president idag 😉
Förhoppningsvis kan vi snart återvända till vår favoritstad, men ikväll ska jag följa tv-sändningarna när Joe Biden och Kamala Harris svärs in.
Trevlig kväll 🙂

Anna Forsberg
3 years ago

Jag bloggar inte heller om politik men just presidentbytet handlar om så mkt mer, humanitära värderingar. Förstår du längtar och nu ser möjlighet närma sig att kunna återvända

Lena i Wales och Spanien

Trevligt att du är tillbaka!
Jag hoppas också på de nya, fast å andra siden är det, enl min mening, lätt att efterträda någon som var helt galen. Detta kan inte bli annat än bättre. Lycka till Joe Biden och trevlig helg till dig Anna!