Min favoritsak att göra i New York

Mitt absolut största nöje i New York, vilket är det? Jo, svaret är lätt. Det är att gå, gå och åter gå. Bara njuta av det skådespel som finns omkring.

Det är bilarna, det är byggnaderna – slitna, nya, udda eller vackra. Men också skyltarna, bänkarna och de undangömda parkerna. För att inte tala om människorna! Alla lika viktiga i det pussel som utgör New York.

Alltid något nytt att se och göra i New York

Precis runt varje hörn väntar något nytt. Något som överraskar, förvånar och förundrar. Min kamera åker upp och ner i det ständiga valet: fota eller bara njuta? Just det motivet kan jag ju inte missa?

Det är helt omöjligt att se sig mätt, helt omöjligt att föreviga allt. Åtminstone på bild.

Men i mitt minnesarkiv, där lagras allt. Där finns alla intrycken inbäddade i känslor: den pulserande, intensiva och totalt handlösa kärleken till New York. Ja, faktum är att jag lätt kan skriva ner 100 skäl att älska New York.Minst!

Här mår jag som bäst, här lever mina sinnen upp.

Kort sagt: just för att här finns allt. Alltid. Det är inte perfekt, det är inte alldeles rent, det är inte problemfritt. Men var är det så? Och måste det vara det?

Om kärleken till New York

Min kärlek till New York är villkorslös. Och med dessa bilder vill jag förmedla känslan till dig som läsare.

Tips för första resan till New York

Kanske ska du resa till New York för första gången? Kanske har du varit där hur många gånger som helst? Eller också nöjer du dig med en resa i fantasin.Den dag du är där vet du. Även om det inte blir kärlek vid första ögonkastet. Men ofta blir det så, jag vill bara varna …

Att planera nästa resa är alltid ett måste. Med det målet blir våren extra fin för mig, både i själ och hjärta. Om drygt två månader är jag där.

Vilket är ditt största nöje i New York?

PS. En promenad i New York för 50 år sedan såg lite annorlunda ut! Se filmen nedan, från 1965. Mad Men country, no doubt …

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena i Wales
5 years ago

Håller med dig om att bara flanera runt i en stad, gillar detta. Men är det kanske första och enda gången man besöker en plats vill man ofta se just de stora,kända byggnaderna. Därför är det alltid roligt att komma tillbaka och njuta på ett annat sätt och lugnare.
Önskar dej en fin helg!

Geddfish
5 years ago

Jag gillar också att flanera runt och gå mycket på ett nytt ställe. Att suga in intrycken. Och jag behöver göra det flera gånger om. Jag har aldrig varit i New York, men det vore spännande. Min första USA-resa gick till Chicago och där blev jag imponerad och tyckte mycket om den staden, grön och fin och mäktig. Människorna var vänliga.
Kram, Gerd