Nästa resmål − Sardinien

Sardinien. Foto: Claudio Accheri.

Mitt underbara reseår fortsätter! Nu är resväskan framme igen och snart bär det i väg. Denna gång kommer jag att pricka av ett speciellt resmål på min bucket list, nämligen Sardinien!

Tidigare har jag skrivit om Resedrömmar − 7 platser på min bucket list, här på bloggen. Kanske minns du att en av dessa platser var Sardinien. Nu är det äntligen dags att bege sig dit!

 Bosa, Sardinien. Foto: Lisa Byrne.

I dag flyger jag till Olbia, för vidare färd med hyrbil till Tortoli. Där väntar en lägenhet och spännande utflykter i omgivningarna. Tillsammans med nära och kära kommer jag att njuta av god mat, vackra vyer och bad i kristallklart vatten.

Norra Sardinien. Foto: Tommie Hansen.

Sverige på sommaren är förstås fantastiskt, men den senaste tiden här hemma har tyvärr bjudit på alltför mycket regn. När det regnar småspik i 45 graders vinkel in genom fönsterglipor, då är det inte kul. Solbrännan kan för närvarande kanske misstas för rost?

Nåja, snart är jag i solparadiset Italien, ett land som jag inte rest till på ett bra tag. Men vårens resa till Rom gav mersmak!

Har du varit på Sardinien? Dela gärna med dig av dina tips!

PS. Under resan blir det ett uppehåll här på bloggen. Men du är välkommen att följa mig på Facebook och på Instagram.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att du också vill åka dit! Ja, det är en mycket vacker ö. Dock väldigt mycket turister på vissa stränder i augusti. Man får ha hyrbil och hitta egna platser. 🙂 Nu ligger första reserapporten uppe!

åse
7 years ago

Sardinien ska vara fantastiskt, finns med på min dit vill jag resa lista.
Åse

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lena! Har varit ganska mycket offline under min resa men ska läsa och kommentera ifatt på bloggar nu. 🙂 Sardinien var mycket fint och rapport kommer inom kort. Dock är det enorm skillnad mellan platserna. Många stränder är helt överbefolkade så här års så bil är ett måste för att ta sig till egna vikar!

Jag förstår att du vill njuta av att vara hemma när du reser så mycket annars. Men hälsa på vännen/släktingen låter som en bra idé! Kanske i maj eller september när turismen minskat något. Ha det fint!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Vad kul att du också skulle vilja besöka Sardinien. Milano, Venedig och Rom är också underbara platser. Men i de två förstnämnda städerna har jag inte varit sen jag var tonåring. 😉 Återkommer inom kort med reserapporter! Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Linda! Sent svar då jag har haft ganska mycket paus från nätet. I dag är vi på väg hem så rapport kommer inom kort. 🙂 Härligt att du också vill åka hit.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, det var en härlig resa. 🙂 Just nu är vi på väg hem. Det var Inte alls blåsigt men väldigt mycket folk på stränderna om man inte söker sig egna avskilda vikar. Bil är ett måste! Återkommer inom kort med bilder och rapport.

Biggeros
7 years ago

Jag har inte varit på Sardinien. Jag skulle vilja. Däremot har jag varit i Venedig, Milano och Rom. Trevlig resa. Kram

Lena i Wales
7 years ago

Jag reser så mycket i jobbet som reseledare, till barnbarnen i Sverige och till vårt andra hem i Spanien så jag gillar att bara få vara hemma i Wales, men det finns undantag och Sardinien tillhör en av dessa p g a av att jag har en släkt-vän där som jag gärna skulle vilja besöka. Så kanske den dag, vem vet!?!!?
Ska bli spännande att läsa om din resa.
Ha det bra!

Linda, 155cm.se
7 years ago

Sardinien åkte några vänner till mig till när jag var 8 år, sen dess har jag drömt om att åka dit utan att veta särskilt mycket om det. Ha en härlig resa.

Jenn - forever abroad
7 years ago

Åhh det blir nog fantastiskt! En kollega kom precis tillbaka därifrån och sa att det var ljuvligt – om än lite blåsigt tydligen 🙂
Ha en fin resa, ser fram emot bilder därifrån!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Kul att höra om dina/era erfarenheter. Jo, vi har förstått nu att de norra delarna kanske varit ett bättre val. Vi är på östkusten men kommer att göra både båt- och bilutflykter. Återkommer med rapporter! Ha det fint.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Önskar dig detsamma, vännen. <3

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Stort tack för det, Maria! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Det är mycket tack vara era inspirerande reportage som vi hittat hit. Ha en fortsatt härlig vistelse i Polen!

Ditte
7 years ago

Vad trevligt med Sardinien! Jag var här med min familj för ett antal år sedan och då bodde vi i Alghero som var en väldigt trevlig stad. Men de bästa stränderna med det kristallklara vattnet fann vi strax norr om stan och där tog också ena dottern dykarcertifikat. Vi hyrde också bil ett par dagar och tog os runt men återkom på kvällen till hotellet i Alghero.
Önskar er en härlig resa.

Eva - People in the Street

Ha en riktigt underbar resa min vän <3

FANTASY DINING
7 years ago

Ha det fantastiskt!

FREEDOMtravel
7 years ago

Hoppas att ni får en jättefin resa! Ser fram emot att höra mer och se bilder! 🙂 Hälsningar från Polen