Beauty & Essex – hemlig bar och restaurang på Lower East Side

En pantbank i New York, med musikinstrument och smycken, kan det vara något? Svar: Ja. Men inte bara för att shoppa. Hitta dörren längst bak i butiken, så väntar en överraskning.

Det är en småkylig höstkväll på Lower East Side, som jag och min kompis bestämmer oss för att utforska några hemliga barer. Vårt första stopp blir på Fig. 19, där vi avnjuter en god drink.

Turen går sedan vidare till Attaboy, där vi får vänta under spänd tystnad med bultande hjärtan. Endast ett litet klistermärke i form av ett a skvallrar om vad som gömmer sig bakom denna anonyma dörr. Men efter en låååång stund öppnas dörren och vi möts av en beklagande min: ”Tyvärr, det är fullt! Kan jag ta ett telefonnummer och ringa tillbaka?” Det har vi dock inte tålamod till, så vi fortsätter till nästa anhalt.

Precis intill den stora saluhallen Essex Market ligger nämligen en pantbank. Ja, du läste rätt. Här finns såväl musikinstrument som en diger samling fina smycken. Nu har du givetvis redan fattat: Det döljer sig något mer bakom denna pantbank och visst har du rätt.

Längst bort i butiken finns nämligen en dörr
, som leder till enorm restaurang och bar, i hela två våningar. Intensiva kvällar öppnas och stängs dörren förstås rätt ofta. Då är det svårt att missa den.

 

Vi kommer enkelt in och befinner oss plötsligt under pampiga kristallkronor på Beauty & Essex. Här är fullspäckat med folk och det krävs lite armbågande innan vi har en drink i näven. Äta behöver vi inte men maten ser fantastiskt frestande ut. Maten är amerikansk med ”hot twist” och du serveras allt från Tuna Sashimi till Handcut Steak Tartar. Drinkarna är så kallade upscale cocktails, så de kostar en slant – men är ack så goda.

En trappa upp finns mysiga grupper med soffor,
där folk sitter i gäng, antingen frossande i goda maträtter eller drinkar. Spontandans uppstår mellan borden till den medryckande musiken, och jag och min kompis är inte sena att haka på.

Hur det ser ut inne på Beauty & Essex? Det överlåter jag åt dig att upptäcka själv …

Enjoy!

PS. Du följer väl också New York-bloggen på Facebook för ännu fler tips? Jag rekommenderar också ett besök på den här sidan med massa tips inför första resan till New York
Min andra reseblogg, Travel on a Cloud, bjuder på fler restips. Senast var jag i Tjeckien på vad som kan vara Europas coolaste musikfestival.


Foton om inte annat anges: Anna Ström Åhlén.
PS. I detta inlägg fotograferade jag enbart med Iphone.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att du blir nyfiken på dessa hemliga ställen. 🙂 De ligger på mer eller mindre svårhittade platser mrn kan oftast hittas via nätet. Dock är det inte alltid så lätt att komma in. Jag har beskrivit hela konceptet i ett tidigare blogginlägg som du hittar här: http://www.newyorkmybite.com/2014/01/speakeasys-hemliga-barer-i-new-york.html Hoppas du får möjlighet att besöka någon! Numera lär de även finnas i Stockholm och Göteborg.

Lanclin-Linnea
7 years ago

De hemliga barerna och resturangerna du skriver om ibland verkar så himla spännande 🙂 Jag blir ju nyfiken på hur man får nys om dem 🙂 Är de egentligen inte så hemliga utan bara ligger på lite undangömda platser?

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack för de uppskattande orden om bloggen! Hoppas den kommer till stor nytta inför er resa. Så härligt att åka med familjen. Jag ska spana in din mans dotters blogg också. Tack för tipset! Själv är jag på Sardinien just nu och är inte så aktiv i bloggvärlden jag heller. 😉 Återkommer dock inom kort!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad kul att du gillade tipset! Jag tycker det är så typiskt New York. Ja, dit bara måste du gå. 🙂 Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul! Ja, det är helt säkert ett ställe i din smak. 🙂

Bigge
7 years ago

Gud, så annorlunda ställe=)) Jag vill bara gå in och se resten av baren. Häftigt!! Kram

Aaa
Aaa
7 years ago

Jag har inte varit så aktiv med bloggarna på sistone, därav har jag inte kommenterat. Men som sagt är NY resan för hela familjen bokad v.47 och jag kommer att lusläsa din blogg under hösten. Jättebra blogg, upprepar jag! Min mans dotter Jennifer bor på Queens sedan flera år tillbaka, hon har bloggen First Row Style.

FANTASY DINING
7 years ago

Så himla coolt. Detta ställe kommer jag besöka nästa resa!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, kul att du gillade fotona. Mina egna hade förstås dock blivit bättre om jag använt systemkameran. Hemliga barer är ett väldigt spännande koncept som jag gärna fortsätter utforska. Det har ju spridit sig till många andra städer också, vilket är kul. Vad härligt att Lower East Side är välbekant för dig. Det känns verkligen som "mitt" område också, eftersom jag varit där en hel del och även bott på Stanton Street. Men åååh, har du varit på Studio 54! Nu blev jag riktigt, riktigt nyfiken (och inte så lite avis). Skulle gärna vilja höra mer om det! Detta legendomsusade… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att du också gillar hemliga barer! Spännande att det finns i Helsingfors också. Jo, det är fotoförbud på flera hemliga barer. Minns att jag fick smygfota med Iphonen på Fig. 19 också.

Jo, en del har som kutym att de ringer upp men eftersom staden har så stort utbud väljer man ofta hellre att komma tillbaka en annan dag. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Haha, jag förstår det, Eva! Faktum är att jag har en del interiörbilder men de blev inte särskilt bra då jag var tvungen att använda Iphone. Ibland får man inte leka paparazzi. Men googla, så kommer det upp en del. 🙂 Att åka dit är ju annars en god idé, hihi …

Ditte
7 years ago

Här på dessa barer är jag helt "novis" men Lower Eastside känne rjag förstås väl till. Vilka spännande ställen" Och hemliga!
Det minns jag även att studio 54 var när det begav sig och vi blev insläppta där i slutet av det glada 70 talet.
Och visst lockar mig N.Y. igen! Helt klart!
Läckra foton!

Jenn - forever abroad
7 years ago

Hemliga barer är så kul! Finns ett par här i Helsingfors också som jag besökt 🙂 Åtminstone där var det fotoförbud, så det kanske det var på den här också?

Schysst för övrigt att de erbjöd sig att ringa upp när det blev ledigt igen!

Eva - People in the Street

Men åååå! Jag ville ju se bilder hur det ser ut 😉 Jaha, kanske jag får boka en resa till New York då och se det själv då 🙂