Tiny’s Diner – god brunch och frukost i Bronx

En klassisk amerikansk diner är ett måste på din resa till New York. Varför inte kombinera detta med ett besök i en annan stadsdel än Manhattan?

Följ med mig till Tiny’s Diner i Riverdale, The Bronx! Här blev det ett besök i somras, tillsammans med en kär vän och bloggare, som slagit ner sina bopålar i New York. Närmare bestämt just här.

Tiny’s Diner har just det där du förväntar dig hos en amerikansk diner: galonklädda bås, obegränsat med amerikanskt (svagt) kaffe och rejäla portioner du står dig på en halv dag. Minst.

Väggarna pryds av speglar och bilskyltar, som tillsammans med det schackrutiga golvet leder tankarna till rockabilly och 50-tal. (Är det inte James Dean där borta i hörnet?)

Och mycket riktigt är det just i 50-talet som Tiny’s Diner hämtat sin inspiration. Ett koncept med allt vad det innebär av comfort food och tidstypisk musik.

En nutida eftergift är dock fri wifi och vägguttag vid varje bås. Perfekt för dig som vill passa på att kolla sociala medier, jobba eller kontakta dem därhemma.

Efter en titt i menyn föll mitt val på Eggs Benedict, enligt väninnans rekommendation. Hon tog detsamma medan dottern beställde våfflor med blåbär och grädde. Ett klockrent val för oss alla.

Tiny själv då, vem är det? Även här hade väninnan besked: Tiny är ett smeknamn som på ett, låt oss säga, humoristiskt vis anspelar på grundarens kroppsbyggnad. Fast tvärtom då.

Sugen på ett besök på Tiny’s Diner? Adressen är 3603 Riverdale Ave. Öppettiderna är 07.00 till 21.00, varje dag.

Enjoy!

PS. För mer inspiration och tips om New York: Välkommen att följa bloggen även på Facebook och Instagram.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Eva! Ja, de är verkligen USA i ett nötskal – genuina upplevelser man inte får missa. Förstår att längtan är stor … 🙂

Eva Sollén
8 years ago

Vilken härlig diner (härligt inlägg)! Jag älskar dessa gamla diners, kan inte vara mer amerikanskt.
Ditt inlägg får mig att längta löjligt mycket till New York…

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Åh, tack! Vad glad jag blir för din uppskattande kommentar. Det är precis det som är tanken – att inspirera. Hoppas du också får en härlig dinerupplevelse framöver. 🙂

Sanna | Owegoo
8 years ago

WOW! Det spritter i hela kroppen på mig, och vattnas i munnen, när jag läser inlägget. Vilket härligt ställe. Att få uppleva ett äkta Amerikanskt diner står högt upp på min lista och namnet såväl adressen är noterad för framtida besök! Tack för tipset

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, ja det var en äkta dinerupplevelse. Särskilt äggen! Jag tycker det lät spännande med finländsk korvsoppa också, eftersom jag troligen aldrig ätit det. Just nu skulle det förresten gå bra med vad som helst – kroppen ropar efter lunch. 🙂

www.marvelicious.blogg.se

oh, ser så härligt typiskt amerikanskt ut, och maten ser fantastisk ut! 🙂 Min finländska korvsoppa som jag äter i skrivande stund föll lite i rang….

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket för att du tipsar om bloggen! Jag kan tänka mig att de har en underbar resa och förstår din avund. 😉 Jag längtar själv som en tok till mina två veckor i november!

Aniika
8 years ago

Min syster och familj är i NY just nu, har såklart tipsat om din blogg. Jag blir nästan grön av avund när jag ser deras bilder därifrån, de stannar en hel vecka…