New York-hotell delar ut fem gratisrum per dag – först till kvarn …

Om jag ändå kunde resa just nu! Inte nog med att dollarkursen är låg. Nu delar också New York-hotell ut gratisvistelser till de fem första personerna som hakar på låset varje dag …

”Hajparna” är många i New York. Ena dagen står folk i kö för att köpa svart glass, nästa dag är det för att köpa så kallade cronuts, en blandning mellan en croissant och donut.

Turistfälla eller inte?

Jag brukar inte falla för dessa trender som ofta är turistfällor. Jag menar, vem har tid att stå i kö i två timmar för att mumsa i sig ett sliskigt bakverk när dyrbar New York-tid går till spillo? Ja, ja, dessa personer finns onekligen. Men jag är inte en av dem!

Däremot blir jag svårt sugen på den senaste trenden, något som slår kolglass och cronuts med häst- (eller taxi-)längder.

Gratisnätter för att locka folk i pandemitider

Det senaste är nämligen att New York-hotell delar ut gratisnätter, för att locka folk under coronapandemin! Självklart är det med största möjliga säkerhetsåtgärder.

Varje morgon klockan 06.00 släpps hotellrummen, så de som står först i kö blir de lyckliga vinnarna. Kösystemet gäller både IRL och på webben, något som är nytt för denna typ av koncept.

Köa på plats eller online

Antingen får du alltså pallra dig ut i den kyliga vårmorgonen och köa på traditionellt sätt (med avstånd) vid hotellets entré eller sätta alarmet så du kan hänga på låset när webbokningen öppnar. För oss New York-sugna svenskar blir det förstås onlinealternativet som gäller.

Det fina i kråksången är att nätterna inte behöver utnyttjas samma dygn utan kan sparas i fem månader. Så om stjärnorna står rätt och ödet vill, så kanske en gratis New York-natt kan blir din  i höst. Perfekt för mig som drömmer om att se julskyltningen på plats!

Tiden som gäller, 06.00 varje dag, är New York-tid, och eftersom de ligger sex timmar efter oss är detta en perfekt lunchsysselsättning.

Valfri drink ingår

En extra bonus är att alla som vinner en övernattning också får en valfri drink på hotellets takterrass. Ja, du tolkade det hela rätt. De enda hotell som deltar är sådana som har takbarer med sanslöst vackra vyer över New York. Självklart går det bra att få en alkoholfri drink. Hotel La Première Avrile Lounge & Bar på West 59th Street har en speciellt lockande drinkmeny, där man utlovas en upplevelse utöver det vanliga …

Här kan du läsa mer om vilka hotell som ingår i kampanjenNu håller vi tummarna för varandra och bättre tider! Jag avslutar som jag brukar …

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gerd Lindblom Collin
3 years ago

Nej, det är inte ens läge att drömma om New York! Jag får vara glad att jag hann besöka Chicago.
Så, världen är uppochnervänd. So it is.
Kram!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv★

Intressant koncept. Undrar ibland om hur det kommer gå för hotellbranschen? Som det är nu blir det nog ett fåtal som blir kvar tänker jag. Alltså nu när covid19 kom insåg folk att teams är med lönsamt.

Veiken
3 years ago

Hahaha! Det drog rejält i restarmen innan jag insåg att man ska vara försiktig 1 april. Kan du lansera den idén så står jag först i kö! 🙂