New Yorkers

Möt människorna som bor i New York – the New Yorkers. Möt dem genom att bara stanna till en stund, mitt i vimlet, bortom shoppingen och turismen. Stanna och se dem.

Kanske mitt under deras arbetsdag vid en vattenpost i East Village eller under en paus på Starbucks.

Kanske efter deras pass som living statue, under en välbehövlig slummer i tunnelbanan.

Eller då de uppslukade av mobilen, ständigt är på väg …

Några New Yorkers har ännu inte gått så många steg på stadens avenyer – medan andra, tvärtom, trampat dem länge. I regn och i solsken, bland sopor och blommor, bland dig och mig.

Du kanske möter någon som vill förgylla väntan på tåget men mest tjäna en slant? Eller någon som vilar i sig själv, i en stund av eftertanke.

Medan någon stannar upp i en park, spelar en annan för döva öron ….

… medan vissa verkligen är här och nu.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.


I vila, väntan eller vägval. De är New Yorkers. Möt dem.

Enjoy!

PS. I dag, den 23 februari, är det sista dagen att rösta, i Travel Blog Awards, hos Supersavertravel.

Jag är en av finalisterna, i kategorin Bästa USA-blogg! I fredags ledde jag omröstningen, så nu är spänningen stor.

Vill du rösta på mig? Klicka på bilden nedan och gör så här:

1. Välj Bästa USA-blogg.
2. Kryssa för min blogg: New York – My Bite of the Big Apple.
3. Fyll i din e-postadress. Sedan kommer ett mejl där du får bekräfta att du röstat.

Stort och varmt tack på förhand!

Travel Blog Awards 2013!Med prisvärda flygbiljetter sparar du på reskassan – hitta våra billigaste biljetter här!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
10 years ago

Hej MissK!

Tack så mycket – vad glad jag blir! Klart du ska åka till New York. Och skulle du inte hitta någon som hakar på: Åk själv! Man har inte tråkigt en sekund.
Jag åkte själv i höstas men var knappt ensam en minut och fick massor av nya vänner. Blev dessutom extra nära vän med en Twitterkontakt jag mejlat med, då hon råkade vara där samtidigt! Tusen tack för din röst.

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Tack själv, vad roligt! Det uppskattar jag verkligen! 🙂 Återkommer med gentjänst. 🙂

MissK
MissK
10 years ago

Underbar läsning, blir bara ännu mer sugen på att åka till NY någonting i mitt liv, får se om jag lyckas övertala någon att hänga med någon gång när jag har råd

Ps… lade en röst på dig med 🙂

Annika
10 years ago

Åh jag tackar och bugar! Jag har länkat till din blogg så andra som inte känner till den, har möjlighet att läsa din fina blogg:-))

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Tack snälla Annika! Vad glad jag blir, både för din röst och fina kommentarer. Nu håller vi tummarna för varandra, så jag vinner Bästa USA-blogg och du Bästa Asien-blogg!

Jag kan rekommendera er andra som inte röstat i den sistnämnda kategorin än, att välja Annikas blogg! Underbara foton och härlig inspiration.

Annika
10 years ago

Viken fin blogg du har, fina bilder och härlig attityd! Självklart har jag röstat på dig som Bästa USA blogg och önskar dig lycka till!

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Tack så mycket, Lotta! Det vore roligt att se dina bilder. Berätta gärna om du har någon blogg eller ett Flickr-konto där du ska lägga upp dem.

Det här med systemkamera är helt nytt för mig! Jag har precis börjat, så jag använder mig inte av några finesser än så länge. Men jag är sugen på att lära mig!

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Välkommen hit, Therese, och tack för dina positiva ord. Det är alltid lika roligt att träffa på andra som delar passionen för New York.

September blir en perfekt månad att resa! Förstår att du längtar. För mig bär det i väg i april, och fast det inte är så långt dit vill jag bara snabbspola tiden. 🙂

Lotta Boström
10 years ago

Härliga bilder Anna! Det känns som om jag redan är där! Förmodligen även sådana bilder jag själv kommer att ta. Vad har Du för pluggar?

Therese
10 years ago

Hittade din blogg tidigare i veckan. Superglad för det! Jag älskar New York, har varit där två ggr och i september bär det av igen 🙂 Längtar som en tok!!