Tasty Hand-Pulled Noodles i Chinatown, New York

Noodles from heaven på Tasty Hand-Pulled Noodles i New York. Foto: Anna Ström Åhlén.

Vill du se en riktig nudelmästare ”in action”? Då ska du bege dig till en liten nudelrestaurang i Chinatown, New York.

Tasty Hand-Pulled Noodles är ett himmelrike för dig som älskar nudlar. Här serveras rykande heta soppor med färska grönsaker, ljuvlig buljong och, inte minst, handdragna nudlar.

Vill du se dina nudlar tillverkas, är det bara att kika in i köket där de dras framför dina ögon. Med sällsynt skådad skicklighet ges de sin form. Det ser så enkelt ut … Men låt inte skenet bedra.

Tasty Hand-Pulled Noodles är något alldeles speciellt. Det räcker med att kasta en blick på fönstret vid entrén, så ser man beviset: idel rekommendationer och utmärkelser.

Restaurangen ser inte mycket ut för världen. Inredningen lämnar kanske ett och annat att önska. Toaletten kunde också behöva en översyn. (För att över huvud taget kunna spola, behövde man lyfta på cisternlocket …)

Men det är ju inte därför du är här. Det är ju för att frossa i nudlar … Som min kompis spontant utbrast: ”I’m in noodle heaven!”

Kom hungrig bara. Portionerna är gigantiska, som sig bör i USA. Men njut lite i taget, titta på ruljangsen omkring dig, och se andra nudelälskare smörja kråset. På tv:n i taket sänds någon match, överallt ljuder främmande språk.

Dörren öppnas och stängs, och en strid ström av New Yorkers tittar in; de vet vart man ska gå när nudelsuget sätter in.

Vet du inte om stället, är det lätt att gå förbi. Det är dessutom lite trickigt att hitta hit, om lokalsinne inte är din starkaste gren.

Undertecknad med väninna irrade ett bra tag på väg mot Chinatown, trots en karta av äkta turistkaraktär. (Väninnan: ”Du hittade ingen större karta?”) Väl klara med lunchen, när vi gick runt hörnet, insåg vi dock att vi var tio minuter från startpunkten – egentligen.

Priset? Hm, låt oss säga så här: Det blir några sköna dollar över till shopping. Eller ganska många faktiskt.

Enjoy!

PS. Adressen till Tasty Hand-Pulled Noodles är 1 Doyers St. Tack, Daniel Svanberg, för ursprungstipset.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments