The Elevated Acre − hemlig park vid East River

Hittar du den halvt dolda rulltrappan i New York? Då kan du nå en hemlig park som få turister vet om. Ta med en kaffe och njut av en ”egen” oas, dessutom med utsikt mot Brooklyn Bridge.

Den tillhör en av New Yorks hemligheter. I alla fall i en lista på nätet – och givetvis blir jag genast intresserad. Att hitta hemliga ställen ju är bland det bästa jag vet i New York, oavsett om det är parker eller barer.

Instruktionen är att spana åt sidan när man går längs Water Street, åt vattnet till. Vid nummer 55 finns nämligen en rulltrappa. Men den är lätt att missa. Som i vilket kontorskomplex som helst smyger den sig in bland husen …

Vi kom först hit i ösregn, då rulltrappan var stilla: ”parken stängd”. Men jag var lite busig och smög uppför trappan bredvid ändå. Genast förstod jag: Hit ska man gå när det är sol! Sagt och gjort, vi återvände när stormen Matthew dragit sin kos och himlen välvde sig klarblå över Manhattan. Nu var parken perfekt!

Med en kaffe i handen, var det bara att välja plats med näsan mot solen. Inte en kotte fanns i sikte; parken var bara vår! Nere vid East River brusade bilarnas lämmeltåg och ute på vattnet tuffade NYC Watertaxi. Och där, i fjärran, Brooklyn Bridge.

Jo, den här parken hade allt fått förbli min hemlighet. Men nu vet du!

Namnet är Elevated Acre och adressen 55 Water Street.

Enjoy!

PS. Vill du veta mer om Financial District? Läs om detta utmärkta hotell och om den här piren med stolstol vid vattnet.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, Ditte, kul att du också nu känner till denna pärla och att du gillade tipset. Jo, parken är nog relativt ny, liksom byggnaderna omkring. Washington Square, så mysigt! Ja, NYC längtar man ständigt tillbaka till. Så roligt att vi delar denna kärlek till staden. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad kul att du uppskattade tipset! Ja, hoppas du återvänder till NYC. Det finns ju så oändligt mycket att uppleva där. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att du uppskattade tipset, Emma! Ja, det finns så oändligt många andra sidor av New York med mänger av oaser. Allt från små "community gardens" som invånarna själva sköter till sådana här "hemliga" oaser och andra stora grönområden (utöver Central Park). Dessutom finns det många områden med låga hus, bugande träd och slingrande gator utan trafik.

Just i den här parken hördes säkert delvis bruset från FDR Drive (som syns på bilden) men det var inget jag tänkte på. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad roligt att du uppskattade tipset! Ja, NYC kryllar av små hemliga platser, det är en fröjd att gå på upptäcksfärd och sedan njuta av dem. 🙂 Fortsatt lycka till med allt!

Ditte
7 years ago

Verkligen en "pärla"! Tack för tipset! Har varit förr en del i dessa trakter men kanske parken är tämligen ny. Har ofta suttit vid Washington square , men där är dte ju mer liv runt om.
Och visst vill jag tillbaka till N.Y.

Veiken
7 years ago

Otroligt trevligt! Tänk att små undangömda platser ofta är de bästa. Bra att du delar med dig!
Tack för tummar och tankar! <3

Emma, Sol som sol?
7 years ago

Man ser nästan alltid bara gator-gator-gator fyllda med taxi och andra bilar när det är New York. Ja, och så den stora parken där i mitten då…

Att det finns dessa andra oaser, det är det så roligt att få se och höra om. Att det inte bara är avgaser. Och det ser inte ens uta att vara mitt i en stad. Hör man trafiken mycket?

Ama de casa
7 years ago

Hade ingen aning om den parken, så tack för tipset! Den kan ju tänkas att det blir nåt mer NY besök i framtiden 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ruth och välkommen hit! Ja, det var verkligen ett litet Eden. Roligt att du gillar att se foton från New York; fler kommer!

Anonym
Anonym
7 years ago

Där ser det verkligen "gudagott att vara" !
Ett litet Eden! Har bara haft blixtbesök i NYC,
men gillar att se foton från den märkliga staden.

Ruth i Virginia

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Kul att du tycker det! Ja, det var det verkligen. Älskar sådana här typiska New York-"hemligheter". 🙂

sara
7 years ago

En riktigt guldställe ser det ut som 🙂