The Ship, en underjordisk hemlig bar i Soho

De hemliga barerna i New York är kanske inte så hemliga längre. Men det finns vissa som ännu inte är på turistkartan. En av dem är The Ship, en bokstavligen underjordisk bar i Soho. Häng med mig och min mobilkamera på ett besök!

När jag och min kompis sätter kurs mot The Ship är det ganska sent på kvällen. Eller tidigt för nattugglorna, det beror så klart på hur man ser det.

Vi har varit på middag på Essex Restaurant, vilket för övrigt var katastrofalt dåligt så härmed utfärdas en varning! Passar på att berätta kort om det: Ett stort sällskap glada tjejer slår sig ned för en helkväll med god mat och dryck. Men jag och en person till får inte maten förrän långt efter alla andra har ätit! Då är dessutom min lax rå … Det slutade med en tallrik smaklösa grönsaker i stället men däremot utan post på notan. Nåja, kanske hade bara någon en dålig dag.Jag och min kompis tänker i alla fall fortsätta ha trevligt,
trots att resten av sällskapet bestämt sig för att nanna kudden. Vi går med raska steg genom de välbekanta kvarteren på Lower East Side, på väg mot Soho. Här hittar till och med en lokalsinnesbefriad person som jag.

På Lafayette Street finns vårt mål: en hemlig bar, som bokstavligt talat ligger under jorden. Ingen av oss har varit här förut, trots att vi är flitiga New York-besökare.

Ner i underjorden går vi direkt, då det inte är några problem med att komma in (inga lösenord). Och så är vi på plats i The Ship!

The Ship är, som namnet antyder, en bar med fartygstema. I taket finns gigantiska periskop. Kanske ubåt vore ett mer passande namn? Baren är också uppdelad i olika nivåer, som olika däck. Det här är också ett ställe med väldigt gott renommé, det förstår vi av folkmängden och en del googlande efteråt. Men de svenska turisterna verkar inte riktigt ha hittat hit än?

Utöver de spännande drinkarna kan man också välja Bartender’s Choice. Man beskriver helt enkelt vilka smaker man föredrar och så levereras en drink enligt önskemål. Det speciella här är att The Ship har en garanti: Om du inte är nöjd med bartenderns val får du skicka ut drinken igen!

Jag och min kompis vill ha alkoholfria drinkar, just i kväll. Omedvetna om rätten att beställa och skicka ut bartenderns val, beställer vi just ett sådant. Om vi blir nöjda? Ja, och åter ja! Min alkoholfria drink med lime och ingefära är rent himmelsk. Här skickas inget ut. Däremot skickar vi snart hem oss själva, då vi trots allt är rätt trötta efter en lång dag i världens bästa stad.

Sugen på att besöka The Ship? Adressen är 158 Lafayette Street. Se karta nedan.

Enjoy!

PS. Fler tips på hemliga barer hittar du genom att söka på ”speakeasy” och ”barer” i bloggens webbversion. Så här hittar du på New York-bloggen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments