Vad händer i New York i februari?

Februari är här och vi är en månad närmare våren. Självklart händer det alltid mycket i världens bästa stad, både planerat och oplanerat. Här har jag valt ut vad jag själv skulle göra i New York i februari. 

En Broadwayshow till extra bra pris, det tackar vi inte nej till eller hur? Februari kickstartar med NYC Broadway Week, där du kan köpa två biljetter till priset av en. Själv glömmer jag aldrig Phantom of the Opera, som jag faktiskt sett sammanlagt fyra gånger: två gånger i Stockholm, en i London och en i New York. Föreställningen på Broadway var extra speciell, då Peter Jöback spelade huvudrollen och jag hamnade längst fram!

Att äta är ju ett favoritnöje i New York. ”So much food, so little time”, som jag brukar säga. Just nu är det New York Restaurant Week, som pågår fram till 9 februari.

Åka skridskor i Central Park till soulmusik vore väl något att testa? Skridskor ingår i priset på Soul on Ice: Winter Skating Party. Lite film- eller musikvideokänsla över detta, kan jah tänka mig. Eller humorshow för åskådarna, med tanke på att jag inte stått på skridskor på åratal.

I februari väntar ju också Valentine’s Day, alla hjärtans dag. Kanske tar du mod till dig och friar till din partner på Times Square? Räkna bara med att hamna på någons blogg eller Instagram, hehe. Vad svaret blev på bilden nedan förtäljer dock inte historien. Själv är jag redan gift men mysiga middagar och promenader är ju aldrig fel.

Women’s Fashion Week får man som klädintresserad förstås inte missa. Spana in de event som är öppna för allmänheten. Apropå det, kanske undrar du vilken som egentligen är den officiella ”New York Fashion Week”? Svaret finns här och är kanske inte helt väntat.

Slutligen ett tips som jag nog själv INTE skulle haka på, men nog blir man nyfiken: Att springa ett lopp i underkläderna för välgörande ändamål! Dessutom med party efteråt. Har du 40 dollar över kan detta bli verklighet i Cupid’s Undie Run.

Självklart var det här bara ett axplock av saker att göra i New York i februari. Själv räknar jag ner dagarna till min kommande aprilresa. Hur jag gör det får du veta i kommande inlägg.

Enjoy!

Foton, nr 1: Namphuong Van on Unsplash, nr 2: Kevin Lee on Unsplash, nr 3: Andrew Dallos, nr 4: Nicolas Jehly on Unsplash

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments