En av alla hemliga parker i New York

Hittar du den halvt dolda rulltrappan i New York? Då kan du nå en hemlig park som få turister vet om. Ta med en kaffe och njut av en ”egen” oas, dessutom med utsikt mot Brooklyn Bridge.

Den tillhör en av New Yorks hemligheter. I alla fall i en lista på nätet – och givetvis blir jag genast intresserad. Att hitta hemliga ställen ju är bland det bästa jag vet i New York, oavsett om det är parker eller barer.

Instruktionen är att spana åt sidan när man går längs Water Street, åt vattnet till. Vid nummer 55 finns nämligen en rulltrappa. Men den är lätt att missa. Som i vilket kontorskomplex som helst smyger den sig in bland husen …

Vi kom först hit i ösregn, då rulltrappan var stilla: ”parken stängd”. Men jag var lite busig och smög uppför trappan bredvid ändå. Genast förstod jag: Hit ska man gå när det är sol! Sagt och gjort, vi återvände när stormen Matthew dragit sin kos och himlen välvde sig klarblå över Manhattan. Nu var parken perfekt!

Med en kaffe i handen, var det bara att välja plats med näsan mot solen. Inte en kotte fanns i sikte; parken var bara vår! Nere vid East River brusade bilarnas lämmeltåg och ute på vattnet tuffade NYC Watertaxi. Och där, i fjärran, Brooklyn Bridge.

Jo, den här parken hade allt fått förbli min hemlighet. Men nu vet du!

Namnet är Elevated Acre och adressen 55 Water Street.

Enjoy!

PS. Vill du veta mer om Financial District? Läs om detta utmärkta hotell och om den här piren med stolstol vid vattnet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments