Vem är egentligen jag, TravelAnna?

En hel del nya läsare har hittat hit till min reseblogg. Varmt välkomna! Kanske undrar ni vem den där TravelAnna är egentligen? Här kommer några (rent av otippade?) svar.

Du som läst här ett tag vet att det är lite ont om selfies. Det är helt enkelt inte min grej. Men eftersom det nu kanske sitter några nya bekantskaper framför skärmen, så bjuder jag på det.

Vem är då jag, som kallar mig för TravelAnna? Jo, en kvinna i sina bästa år (det är man väl alltid?), som har världens roligaste jobb. Jag jobbar nämligen med mina stora intressen: att skriva och resa. Här kan du läsa om hur allt började och vad jag gör i dag.

Jag bor i Strängnäs, en liten stad strax norr om Stockholm. Ja, du läste rätt. Många tror att Strängnäs ligger söder om Sveriges huvudstad, men det ligger faktiskt på samma breddgrad som Sundbyberg! Jag hade en fråga om detta i en frågesport en gång, och endast en av femtio gäster svarade rätt.

Varför jag bor i Strängnäs? Vi hittade helt enkelt vårt drömhus här, för drygt 12 år sedan. Vilka är då vi? Jo, det är jag, maken Anders och våra tre barn: Simon, Samuel och Johannes, som är i åldrarna 17 till 21. Den äldsta (Simon) är numera utflugen och bosatt i Uppsala.

Favoritsaker att göra på fritiden? Resa, gå långa promenader, styrketräna, läsa, se film och äta gott. (Skulle gärna läsa och skriva ännu mer, men jag gör det så mycket i mitt jobb!)

Otippade saker jag gjort? Tävlat i DM i bowling, vindsurfat i Gardasjön, varit utan trosor i Paris, spelat mycket teater (bland annat i Enskedespelet, i en föreställning som fick DN På Stans Guldkänga), varit extremt pysslig och virkat Barbiekrinoliner (!) och Snobbenfigurer på fri hand, plus målat oljemålningar och akvareller.

Tre okända talanger jag har? Fotografiskt minne för texter, härma dialekter och vara uppfinningsrik kring praktiska saker (som hur man sätter upp en adventsstjärna utan krok och lagar en ledstång utan lim).

Saker jag är mindre bra på? Hitta rätt (har väldigt dåligt lokalsinne), skilja på höger och vänster (!) samt avsluta saker utan att vara för ambitiös.

Varför kallar jag mig TravelAnna? Tja, mina bloggnamn är ganska långa och eftersom antalet bloggar dessutom överstiger en blev det svårt att välja ett bra alias i bloggvärlden. Jag heter Anna och jag gillar att resa = TravelAnna (på engelska eftersom mitt Instagramkonto är på det språket).

Bästa staden i Sverige? Stockholm, min tidigare hemstad: överlägset, alltid i mitt hjärta!

Det hamnar aldrig på min tallrik: bullar och wienerbröd (blä), blodpudding och inälvsmat.

Älskar på tallriken: mammas goda grytor, maten i Malaysia och hummer i (glutenfritt) ”korvbröd” från Luke’s Lobster i New York.

Slutligen: Sju snabba svar, vad väljer jag?

Godis eller chips 
Sommar eller vinter
Högklackat eller lågklackat
Klänning eller byxor
Stad eller natur (båda, det går inte att välja!)
Tv eller dator/surfplatta
Öl eller vin

Vill du veta mer, som varför jag började blogga och vilka resmål jag aldrig återvänder till? Välkommen att läsa den här tidigare intervjun med mig hos Svenska Resebloggar.

Enjoy!

PS. Fotot ovan är från en pressresa till Ungern, då jag bland annat flög i ett Cessnaplan. Men maxiklänning, hur tänkte jag där? 😉 Antagligen ville jag ha en outfit som skulle passa från morgon till kväll – inklusive slottsbesök och middag.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Helena. Vad kul att du tyckte det! 🙂

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Så roligt med en lista! Och kul att lära känna dig lite bättre.

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack, Lena, vad kul att gillade inlägget! Ja, jag tillhör ju den där lilla minoriteten som aldrig fattat det där med kanelbullar och wienerbröd. Blä! Men summan av lasterna är förstås konstant. Tårtor gillar jag! 🙂

Ha det bra du med!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack, vad kul att du gillar listor och att få veta mer. 🙂 Jag är likadan. Haha, ja, självkännedomen får man ta med en nypa salt. Jag har förstås även fler mindre bra sidor (bra också!). 🙂

Lena i Wales
6 years ago

Intressant Anna!
Visste en del om dej, men det blev också en del nytt. Visste inte att du inte gillar bullar och wienerbröd, oj, oj, det som jag älskar!!!
Ha det bra!

Veiken
6 years ago

Jag älskar att läsa olika listor- Alltid roligt att få veta lite mera om bloggare. Svårt förstås att ha självkännedom! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Christine! Vad kul att du tyckte det. Ja, det finns mycket man inte vet om varandra. 🙂

Christine - 29°
6 years ago

Det var intressant läsning även för en gammal läsare/följare. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket och tack själv för att du vill läsa! 🙂

Ama de casa
6 years ago

Tack för att du delar med dig av dig själv på detta härliga vis 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Ditte! Det låter ju väldigt smidigt att tänka ut lösningarna och ha någon annan som utför dem också. 🙂 Och i sanningens namn är jag väl inte direkt praktisk inom alla områden, men väldigt uppfinningsrik skulle jag säga. 😉

Kul att höra att du har utmärkt lokalsinne! Det måste verkligen underlätta under alla dina resor. Å andra sidan har jag själv hjälp av maken just här, för han har detsamma.

Så roligt att du vill läsa vidare.

Varm kram och ha en fin söndagskväll!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Haha, kul att lite stämde på dig. 🙂 Ja, smaken är som baken. Väldigt fascinerande att det är så! Blir jätteglad för att du läser och gillar, likaså för att du har NY som favorit.

Kram tillbaka!

Ditte
6 years ago

Så rolig läsning! Och nu vet jag lite mer. Tänk att du är så praktisk! TYvärr är jag motsatsen men jag har id´ér och kan tänka ut lösningar. Men att genomföra dem br jag låta någon annan göra. (Maken är är väldigt praktisk)
Har dock ett utmärkt lokalsinne.
En hel del har vi dock gemensamt.
Nu ska jag titta ner i dina länkar…
Stor kram och trevlig helg.

mamski
6 years ago

"saker jag är mindre bra på" 😀 😀 😀 samma som jag då. Men det var nog det enda som stämde med mej å min tillvaro – jag ääääälskar bullar å wienerbröd OCH blodpudding. Den glutenfria blodpuddingen är godast. kram å fortsätt blogga. NY är favoriten för jag känner igen det du skriver om.. <3

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Gerd! Ja, så var det ja. Verkligen roligt att träffa på dig också! Så mycket glädje och inspiration vi kan dela genom våra betraktelser.

Vad intressant att höra om namnet Geddfish! Det har jag ju alltid undrat över men inte frågat om. 😉 Ett fint minne efter din man.

Kram tillbaka!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Haha, då pekar jag på dig och säger som Magnus och Eva i Fem myror: "Tycker HAN ja!" 😉

Magnum
6 years ago

Blodpudding som är så gott! 🐷

Gerd ♥
6 years ago

Vi stötte på varann i en annan resebloggs utflykt och jag tyckte du var cool med en läsvärd blogg!
Kram, Gerd (Geddfish är ett smeknamn som jag fick av min salig man, jag älskar fisk, t.ex.)

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tusen tack för fina ord! Säger för övrigt: Detsamma. 🙂

Eva – People in the Street

Lägg till en superhärlig tjej och fantastisk vän 🙂

Susjos
4 years ago

Så kul att få läsa lite om dej!
Kram!