Vill du köpa en bänk i Central Park?

Foto: Anna Ström Åhlén.

Har du sett bänkskyltarna i Central Park? Små plaketter men med stora avtryck. Så här kan du skaffa en egen bänk – om du har råd …

På flera tusen bänkar finns de, skyltarna i The Central Park Adopt-A-Bench Program. Skyltarna som är allt från romantiska till sorgliga. Eller bara kryptiska.

Foto: Phil Roeder

Foto: Little Sadie.
Fotot: Phil Roeder.

Central Park Adopt-A-Bench Program startade 1986, som en fond för att bevara och underhålla de drygt 9 000 bänkar som finns i parken. Hittills har mer än 3 000 bänkar ”adopterats”.

Kanske vill du föreviga ett romantiskt frieri i New York? Eller minnas någon nära som gått bort? Det behöver inte vara en människa. Här får förstås även husdjur sina egna bänkar.

Foto: Anna Ström Åhlén

Foto: Mighuera.
Foto: gigi_nyc.

Var beredd att betala 7 500 dollar för ”din” bänk. För 25 000 dollar får du även möjlighet att välja bland mera rustika, handgjorda bänkar. Mycket pengar, kan tyckas. Men inte för alla. Och med tanke på den goda saken, är det säkert välinvesterade slantar. Själv väljer jag dock att lägga pengarna på att resa dit i stället …

Här är formuläret där du kan tillägna någon en egen bänk i Central Park. Efter sex till åtta veckor är plaketten på plats! Mottagaren får också ett personligt intyg.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa bloggen även på Instagram!

6
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Linda, 155cm.seAnna Ström ÅhlénJeanetteDitte Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Linda, 155cm.se
Guest

Kul grepp. Undrar just vad jag skulle skriva på en bänk om jag fick välja.

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, det är en kul och fin idé! Dock dyr som sagt. 🙂 Men visst är det intressant att fundera på vad man skulle välja att skriva! Roligt att lämna ett avtryck för framtiden.

Jeanette
Guest

Wow folk har verkligen för mycket pengar om man kan spendera så mycket på en skylt. Men det är en väldigt rolig detalj att veta om. Ska lägga det i bakhuvudet till den gången jag åker till dit.

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, visst är det fascinerande att vissa har så mycket pengar. Det är väl samma personer som kan lägga 50 000 kronor på en handväska. 🙂 Men en kul grej är det ju, onekligen.

Ditte
Guest

Jag tycker projektet är roligt men ligger just nu i överkant för min budget. Men Central Park gillas och här har jag ridit, härligt minne. Och konsserter har jag varit på i parken. Nostalgi.
Jättefina bilder!
Kram!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack, Ditte. Ja, det är vackra skyltar med fina budskap. Men nog ligger det i överkant även för min budget. 😉 Dock vore det häftigt att lämna ett spår i denna underbara park.

Åh, har du ridit där! Vad underbart. Det skulle jag också vilja göra. Visst är det en perfekt plats för konserter också, och parken är verkligen fin på olika sätt alla årstider.

Kramar!