Walking the streets of New York

Mitt absolut största nöje i New York är att gå, gå och åter gå. Bara njuta av det skådespel som finns omkring. Det är bilarna, det är byggnaderna – slitna, nya, udda eller vackra. Men också skyltarna, bänkarna och de undangömda parkerna. Och människorna! Alla lika viktiga i detta pussel som utgör New York.

Precis runt varje hörn väntar något nytt. Något som överraskar, förvånar och förundrar. Min kamera åker upp och ner i det ständiga valet: fota eller bara njuta? Just det motivet kan jag ju inte missa?

Det är helt omöjligt att se sig mätt, helt omöjligt att föreviga allt. Åtminstone på bild. Men i mitt minnesarkiv, där lagras allt. Där finns alla intrycken inbäddade i känslor: den pulserande, intensiva och totalt handlösa kärleken till New York.

Här mår jag som bäst, här lever mina sinnen upp. Kort sagt: just för att här finns allt. Alltid. Det är inte perfekt, det är inte alldeles rent, det är inte problemfritt. Men var är det så? Och måste det vara det?

Min kärlek till New York är villkorslös. Och med dessa bilder vill jag förmedla känslan till dig som läsare.

Kanske ska du resa till New York för första gången?

Kanske har du varit där hur många gånger som helst? Eller också nöjer du dig med en resa i fantasin. Den dag du är där vet du. Även om det inte blir kärlek vid första ögonkastet. Men ofta blir det så, jag vill bara varna …

Att planera nästa resa är alltid ett måste. Med det målet blir hösten extra fin för mig, både i själ och hjärta.

Enjoy!

PS. En promenad i New York för 50 år sedan såg lite annorlunda ut! Se filmen nedan, från 1965. Mad Men country, no doubt …

Följ även bloggen på Facebook för fler tips om New York!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Lena! 🙂

lenaiwales
8 years ago

Härliga "vandringbilder!!