Här är vinnarna i tävlingen om guideboken Mitt New York!


Foto: Anna Ström Åhlén.

Tävlingen om Mia Gahnes nya guidebok Mitt New York är nu avgjord. Varmt tack för alla era bidrag!

Det var inte enkelt men juryn har nu enats om tre vinnare (utan inbördes ordning). Med inspirerande ord har de uttryckt vad som – i deras ögon – är det bästa med New York.

Här är vinnarna:

Anna D:
Känslan som slår mig när jag som turist kommer till denna stora stad är att den är tillgänglig och välkomnar alla människor. Den bryr sig om människorna. Parkbänkar, små fika ställen på de mest oväntade ställen ex i en rondell. Cykelbanorna har blivit många, cyklar att hyra finns på många ställen. Bussar fäller ut sin ramp så även människor med permobil lätt kan ta sig runt. Stadens grönska, träd, planteringar, parker. Promenadstråken runt Manhattan utmed vattnet är ju fantastiska. Sen att staden aldrig sover och vad du än vill göra/se/äta…. så hittar du det i denna stad

Eva S:
Jag brukar säga att i New York har du en stor del av världen på en liten yta. Så många olika människor. Så många underbara matupplevelser på alla fantastiska restauranger. Och så lite du vet om vad du ska få uppleva bakom nästa hörn! Det händer något hela tiden men ta dig tid att stanna upp och bara njuta av tillvaron i världens bästa stad. Staden som ger dig allt bara du delar med dig av en liten bit av dig själv till den. Helt plötsligt inser du att mötet med New York gett dig vänner för livet!

Anna L:
Det bästa med New York är längtan dit, planerandet, att få fantisera om vår första visit. Drömmen om att få uppleva hur staden kittlar i kroppen, åka till Empire State Building och ta hissen upp till toppen… Med en fantastisk utsikt och med kärlekens hand i min, skulle vi få känna att här kommer drömmar att slå in! 🙂

Stort grattis Anna D, Eva S och Anna L! Hör av med era fullständiga kontaktuppgifter (namn och adress) via e-post, så kommer guideboken på posten. Hoppas ni får stor glädje av den på era kommande resor till New York!

Enjoy! 

Denna tävling arrangerades i samarbete med Karavan Förlag. Juryns beslut kan inte överklagas.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Vad roligt, Anna! Ja, du kommer säkerligen att få stor glädje av boken! Tack för ditt inspirerande bidrag. 🙂

AnnaD
AnnaD
8 years ago

ÅH TACK så glad jag blev. Denna bok kommer väl till pass vid nästa New York tur. TACK!!! / Anna D.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Varsågod, Eva, och tack själv för ditt inspirerande bidrag!

Läsningen kommer inte direkt att dämpa suget … 😉

Jag säger som jag brukar: Enjoy!

Eva Sollén
8 years ago

Åh vad glad jag blir! Tack snälla för vinsten 🙂

Jag har sådant sug efter New York just nu så det blir perfekt läsning för att stilla (eller troligen öka på…) längtan till världens bästa stad!

Tack!
Eva