Bröllopsfotografering vid Jane’s Carousel

Plötsligt såg jag dem bara, de nygifta. Lite nervösa, som sig bör, var de på väg till bröllopsfotografering. Men inte i någon vanlig miljö.

Platsen var Jane’s Carousel, en riktig sevärdhet i Brooklyn. Karusellen byggdes 1922 och består av tre rader, med 48 hästar och två ekipage.

Kristina D.C. HoeppnerFrån början stod karusellen i en park i Ohio.Brooklyn Bridge ParkEfter mer än 60 år i väder och vind, hade karusellen milt sagt blivit sliten.Fasetterade stenar och speglar,Kristina D.C. Hoeppner

Foto: Jeffrey Bay.

Tillbaka till nutiden och brudparet. En kort sekund stannade bruden upp för att rätta till makens frisyr … Sedan var det dags att äntra karusellen. Kärleken gick inte att ta miste på!

Som tur var hade paret en proffsfotograf och behövde inte nöja sig med mina mobilbilder! Man fotograferar rätt fort och slarvigt, när man olovandes stirrar på ett brudpar genom en suddig ruta. I alla fall undertecknad. 😉

Det var en kylig oktoberdag, som detta brudpar sade ja. Men utsikten intill gick inte att klaga på. Bortom den ännu gröna gräsmattan flöt – och flyter, som alltid – East River och mot skyn sträckte sig brofästet på Manhattan Bridge.

Det var ju New York. Det är ju New York. Best city in the world.

Enjoy!

PS. Vill du läsa mer om bröllop i New York? Här är min intervju med svenska Annika, som gjorde verklighet av drömmen att gifta sig i New York.View Larger Map

Samtliga foton av brudparet och Manhattan Bridge: Anna Ström Åhlén.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
EmmaAnna Ström Åhlén Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Emma
Guest
Emma

Nämen åh så fint! Måste åka till den karusellen vid nästa NY-tripp *längtar dit*. Älskar din blogg förresten Kram!

Anna Ström Åhlén
Guest

Hej Emma! Det ska du absolut göra. Tusen tack för dina positiva ord; de värmer! 🙂 Jag längtar också hela tiden. Men i vår är det dags igen … Kram och ha en fin helg!