Nu åker jag till Stora Karlsö!

Nu är det semester, nu loggar jag ut. Men vart bär det av? Jo, till ett av Sveriges hemligaste paradis: Stora Karlsö!

Snart klättrar jag uppför berget igen, i världens näst äldsta nationalpark. Snart är jag uppe vid fyren, där generationer har kämpat mot vädrets makter.

Solnedgångar, sillgrisslor och strålande utsikt

Jag kommer att höra sillgrisslorna skrika, se deras ungar hoppa och njuta av solnedgångar som inte är av denna världen. I fyrbyn ska jag bo, alldeles vid kanten av stupet. Ovanför de vita stränderna och med havet som närmsta granne.

https://i2.wp.com/4.bp.blogspot.com/-PP2_A2ZZIMk/V39smR4Fe5I/AAAAAAAAJN4/UwvILfIr8vkDI2tfZ493almQJ5cChWuRgCLcB/s1600/Sillgrisslor_stup_Karls%C3%B6.JPG?resize=1126%2C750&ssl=1

Det är två år sedan jag senast var på Stora Karlsö. Och definitivt dags att återvända! Vi hörs sen. För där finns inget internet och ingen mobiltäckning.

Ha en underbar vecka. Det ska jag!

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TravelAnnaLena i WalesDitteDaniel | FlyingDryden Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Daniel | FlyingDryden
Guest

Den där ön ser så häftig ut men det närmaste jag kommit är att ha sett den från bilen på väg ner mot södra Gotland. Hoppas du får en skön semester! 🙂

Ditte
Guest

Så härligt med Stora Karlsö! Och sedan du skrev om denna plats förra gången har jag velat åka hot. Men har det blivit av. Icke! Det närmaste jag kommer är att min ena dotter med familj var här några timmar. De har hund och han är ju inte direkt välkommen här. Dock har jag inte ännu gett upp om ett besök. Njut!
Stor kram!

Lena i Wales
Guest

Ha en skön semester!