276 coola och ovanliga saker att göra i New York

Att utforska New Yorks hemligheter är ett av mina största intressen. Finns det någon stad mer fylld av ovanliga koncept, häftiga konstverk, hemliga barer och undangömda trädgårdar? Nu finns den ultimata guiden till hela 276 coola och ovanliga saker att göra i New York!

Besöka Frihetsgudinnan? Nej, det står inte på min önskelista. Trots att jag absolut förstår dem som vill, så nöjer jag mig själv med att passera under en båttur. I stället vill jag upptäcka de mer ovanliga sevärdheterna i New York, de som får adrenalinet att pumpa och ger resan en extra dimension.

Vad finns bakom pärldraperiet på det här hemliga stället i Flatiron?

Här på New York-bloggen finns många tips på annorlunda upplevelser. Några exempel är en kombinerad vintagebutik och bar på Lower East Side, en ”hemlig” trädgård i West Village, New Yorks smalaste hus, häftiga skulpturer under jord och en tropisk oas inomhus, mitt på Manhattan. För att inte tala om den hemliga dörren bakom ett konstgalleri.

New York, en stad full av ovanliga saker att göra.

 Jag ska medge att jag också har misslyckats i mina försök att spåra hemligheter. En bit av Berlinmuren skulle finnas i Midtown men efter en hel del irrande för något år sedan gav jag upp. Väggen hade tydligen hittat en annan hemvist. Kanske vore det lite enklare att hitta en i Berlin?

Den halvdolda rulltrappan upp till The Elevated Acre, en av New Yorks hemligheter.Snart är det dags för min nästa resa till New York och självklart kommer jag då att fortsätta leta hemligheter. Föreställ dig då min glädje när jag hittade den ultimata listan över just sådana saker! Den finns nämligen hos Atlas Obscura, en sajt som specialiserat sig på just speciella och unika sevärdheter runt om i världen.I New York väntar bland annat en restaurang i ett före detta bankvalv, en mystisk bokhandel, ett minimuseum i en varuhiss, gömda lägenheter, en bar med gyllene dödskallar och mycket mer …

Inomhusträdgården i Ford Foundation Building.

Här hittar du hela listan över 276 coola och ovanliga saker att göra i New York. Själv är jag extra nyfiken på nummer 2 och nummer 19. Fortsättning följer, var så säker. Vilka lockar dig?

Missa inte heller mina tips på 35 saker du inte får missa i New York.

Enjoy!

Foton: Anna Ström Åhlén, utom översta bilden som är från Yelp/Trinity Place.

PS. Nu har jag besökt den hemliga restaurangen i ett bankvalv.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Så härligt att höra! Jag är i och för sig inte förvånad. Det här passar ju både dig och mig alldeles perfekt. Hoppas vi får beta av några saker tillsammans under framtida resor! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Ja, det är så mycket spännande som väntar så jag vet inte i vilken ände jag ska börja. 🙂 Tror säkert du redan prickat av en del. Det hade jag. Men det kommer ju hela tiden nytt, eftersom det just är världens bästa stad.

Stor kram tillbaka!

Fantasy Dining
6 years ago

Vet inte vad jag ska säga, tappar liksom andan. Jag vill besöka allt. Det är just sånt här som gör mig riktigt, riktigt bubblande av lycka 🙂

Eva - People in the Street

Det låter som att du kommer att få uppleva en hel del nya unika saker i Världens bästa stad. Låter helt underbart! (Ska kika in på listan nu och se om jag känner igen någon)

Stort kram