70 Park Avenue – lyxigt och prisvärt hotell i New York

Söker du ett lyxigt med ändå prisvärt hotell i New York? Ta en titt på dagens hotelltips: 70 Park Avenue.

Kimpton har även två andra hotell i New York: Ink48 och Eventi. Men det var 70 Park Avenue som blev just min hemvist, under den senaste vistelsen i New York.

Alldeles nyrenoverat är detta läckra boutiquehotell på Manhattan. Läget är mycket centralt med bara ett par minuters promenad till Grand Central Terminal och tågförbindelser till hela New York.

På femtonde våningen fick jag nöjet att bo, med utsikt mot självaste Empire State Building. Det är en mäktig känsla att se byggnadens topp skifta färg om kvällarna och lysa allt tydligare mot natthimlen i New York.

Varje kväll mellan 17.00 och 18.00 blir gästerna bjudna på vin i lobbyn. Då är det Hosted Wine Hour, vilket ger ett utmärkt tillfälle att varva ner efter en intensiv dag. Den läckra inredningen och inbjudande stämningen kanske får dig att stanna för påfyllning i vinglaset, innan det är dags att bege sig ut i New York-kvällen för vidare äventyr.

I lobbyn på 70 Park Avenue finns också en informationsdisk. Här står personalen mer än gärna till tjänst, med tips om allt från praktiska ting till personliga favoritrestauranger.

Är du morgontidig, vilket oftast är fallet för en svensk med jetlag, passar hotellets gym. Hit kan du gå alla tider på dygnet, för en tur på crosstrainern eller styrketräning. Varje maskin har sin egen tv-monitor med lurar, så du kan hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna och dagens väderprognos. Gymmet är inte stort men ändamålsenligt. Vill du ha fler maskiner, kan du få förmånligt tillträde till ett större närbeläget gym.

Vy från 15:e våningen, på 70 Park Avenue.

Har du husdjur med dig, är de mer än välkomna på hotellet. Det är nämligen Pet Friendly, något du märker redan i lobbyn där inte bara tvåbenta varelser tas om hand.

Vad är då bäst med 70 Park Avenue? Högt på listan kommer de mycket sköna sängarna, den snygga inredningen på rummen och fräscha badrumsprodukter. Morgonrockarna med gepardmönster är i en klass för sig, både bekväma och snygga.

Men allra bäst är serviceandan. Välj 70 Park Avenue nästa gång du behöver hotell i New York. Du blir garanterat mer än nöjd!

En morgonrock med klös, på 70 Park Avenue.
En perfekt hörna för Hosted Wine Hour, på 70 Park Avenue.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments