Alla hjärtans dag i New York 2018


Wyhte Hotel Kiss, Williamsburg Bridge. Photo: Chris Goldberg.

Happy Valentine’s Day, New York! Blir det förlovning i Central Park, en kyss på en takterrass eller bara drömmar? Här kommer romantisk inspiration, både för dig som firar hemma och för dig som är på plats i New York.

Kärlek i New York

Valentine’s Day heter dagen i USA, den som kallas alla hjärtans dag i Sverige. Men även i andra delar av världen firar man denna kärlekens dag.

Dagen till ära tar vi en titt på några fina kärlekspar i New York! Att kärleken inte har några gränser, det vet alla som beträtt dess mark.

Gay Parade 2013. Foto: Atomische * Tom Giebel.

”Romance isn´t just for teenagers.” Foto: Ed Yourdon.

”Romance is all around us.” Foto: Ed Yourdon.

Det är bara att se sig om, i denna metropol, för överallt blommar den. I parker, på broar, på en trottoar … Kanske flyktig, kanske livslång, kanske möjlig eller omöjlig.Love padlocks, Brooklyn Bridge. Foto: Anna Ström Åhlén.Titta också efter hänglåsen, the padlocks of love. Oavsett hur det gick, är de fastlåsta för evigt, med signatur och kastad nyckel.Love padlocks, Brooklyn Bridge. Foto: Anna Ström Åhlén.Slutligen en alldeles särskild stund – ett frieri! Vad svaret blev kan vi bara ana.”Loeb Boathouse, Wedding Proposal.” Foto: La Citta Vita.Green Card – en romantisk komedi i New YorkSjälv ser jag gärna en av mina favoritfilmer: Green Card (eller Gifta på låtsas, som den heter på svenska). Har du inte sett den, gör det bums! Och har du sett den, se den igen – hur många gånger som helst.

I filmen får du följa med till 90-talets New York, en helt annan stad. Möt Brontë som lever för sitt växthus och att förgylla livet för de fattiga. Hon behöver träd!Kompositören Fauré behöver ett Green Card. Genom att gifta sig ”på papperet” får båda som de vill. Men det stannar inte där. Immigrationsmyndigheten fattar misstankar – och så är dramat i gång! Nu gäller det att plugga in färgen på varandras tandborstar och lära sig varandras later. Allt medan klockan tickar …Gillar du humor, enastående New York-vyer och magisk musik (signerad Hans Zimmer), då är detta filmen för dig.Så kan du fira alla hjärtans dag i New York 2018Är du i New York på alla hjärtans dag år 2018? Då finns det förstås obegränsade möjligheter att fira.

In a New York Cafe. Foto: Elaine Liebenbaum.

Här är tipsrestauranger i New York som har särskilda erbjudanden eller menyer på Valentine’s Day. Även Time Out New York har laddat upp med romantiska tips för Valentine’s Day. Vill du besöka en park denna dag, kikar du här. Var du än är och vem du än är: Ha en underbar alla hjärtans dag!Enjoy!PS. Vill du har ännu mer tips och inspiration om New York? Här på New York-bloggen finns också massa tips för första resan, koll på aktuellt väder och mycket mer. Du är också välkommen till Facebooksidan för New York-bloggen och Instagram där jag heter @newyorkmybite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket! 🙂

Linda
6 years ago

Tack du är verkligen grym!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Hej igen! Vad roligt att du också älskar att resa, Linda, och att du blev nyfiken på apparna. Det var alltså två olika appar jag skrev om, den ena lite mer detaljerad än den andra. Så underbart att du ska till New York med din mamma, likaså att du själv har bott i staden. När det gäller planering, så är väl mitt grundtips att göra en planering för varje stadsdel. Jag brukar själva ta reda på bra restauranger, caféer och eventuella andra saker att se och göra för varje stadsdel. Sedan brukar jag under varje resa utforska en del i… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tusen tack för den fina kommentaren! Jag såg den även på ett tidigare inlägg. Det tar en stund att sammanställa svaret så jag ber att få återkomma senare i dag! Kramar tillbaka

Anonym
Anonym
6 years ago

Hej, Jag ska åka till NY i 10 dagar med min mamma. Jag har själv bott 3,5 i USA så nu vill jag visa mamma allt om NY.Jag har ett problem som jag vill fråga dig om jag vill verkligen prova att äta på vissa restauranger för middag. Många restauranger använder sig av hemsidan Opentable och det är olika när man kan boka i förväg ibland 20 dagar eller 30 dagar. Jag har MEGA ångest över att jag kommer att missa att få bord på dessa restauranger. Vad är ditt bästa tips? Hur brukar folk göra? Lunch vill jag inte… Read more »