Bo prisvärt på lyxhotell i Warszawa

Bo på lyxhotell billigt? Ja, i Warszawa är det fullt möjligt. På Sofitel Victoria finns både himmelssköna sängar och en frukost att längta till. Häng med!

Det första jag gör när jag kliver in på ett hotellrum är att testa sängen. Är den mjuk? Sjunker man ner när man ligger på sidan eller ligger man stel som på ett garagetak? (Den sistnämnda liknelsen är ett talesätt inom familjen, myntat av undertecknad med syster som små.)

På Sofitel Victoria i Warszawa är den mjuk som en fluffig bakelse. Och nej, ingen har betalat mig för att säga detta. (Dessutom: Om jag gör reklam för något är det också bara sådant jag kan stå för personligen. Med detta sagt går vi vidare!)

Jag var som sagt på en weekendresa till Polen i november, och att vi valde Sofitel var kanske ingen slump. Jag och maken hade nämligen bott på deras systerhotell i New York tidigare. Dock med ett större hål i plånboken.

Att bo på lyxhotell i Warszawa är nämligen (oftast) mycket prisvärt. Vi talar här om ordinära svenska priser som på kedjehotell i storstäderna. Men frågan var: Skulle vi boka med eller utan frukost? Att frukost ingick var nämligen inte ”default”. Dessutom hade vi, via bekanta, förstått att det inte direkt var dyrt att äta frukost på stan.

Frukostnördar som vi är tänkte vi dock inte länge. Det är ju trots allt skönt att bara släntra ner direkt från rummet och frossa i diverse godsaker. Frukosten är nämligen dagens bästa måltid, så det så. Jag kan ju säga att vi gjorde helt rätt val!

Frukosten på det här hotellet spelar nämligen i den högsta ligan. Givetvis inte på samma nivå som mitt livs bästa frukost, på Pangkor Laut Resort i Malaysia. Jag som inte tål gluten hyllade förstås nedanstående hörna: den glutenfria. Sade man till fick man dessutom värmda bröd direkt från köket. Färskpressade juicer, omelett direkt från kocken med valfria tillbehör och kaffe serverat vid bordet ingick också. Behöver jag berätta att vi satt här länge?

Själva hotellrummen var kanske lite standardmässigt inredda men inte fanns det något att klaga på. Sängarna var som sagt sköna, badrumshyllorna fulla med hygienartiklar och rumstemperaturen kunde justeras.

Läget var också bra, med gångavstånd både till Old town och till shoppingcentrum vid Kulturpalatset. Ända lyckades en viss person förvirra sig bort mellan husen vid ett tillfälle, när maken (den levande gps:en) inte var med. Lokalsinne är som sagt inte min starkaste gren. Du som vill skratta mer åt det kan läsa om mina äventyr i New Yorks Chinatown.

En besvikelse råkade vi dock ut för under vistelsen. Gymmet och spaavdelningen var nämligen stängda för renovering, något det inte hade stått något som helst om vid bokningen. Både maken och jag gillar att ta några styrketräningspass när vi reser. Hotell med gym får därför plus i kanten, och det var ett av kriterierna för att vi valde just detta hotell.

Nu gick det i och för sig ingen nöd på oss, då vi fick fribiljetter till gymmet på närbelägna hotell Bristol. Men riktigt samma sak är det ju inte, att i vinterkyla knalla till ett annat hotell i gymkläder, i stället för att bara ta hissen ner.

Hm, apropå hiss, så fick jag för övrigt en hel del extramotion, då jag hellre tar trapporna. Och sådana finns det gott om på Sofitel Victoria, då hotellet ligger uppbyggt på pelare.

Vad föreställer då sista bilden? Jo, lite kameralek med de läckra speglarna i lobbyns inredning. Givetvis gick vi också på upptäcksfärd och hamnade vid ett tillfälle på en privat fest i hotellets källarvåning. Under några sekunder övervägde vi att ”crasha” festen (buffén såg ytterst lockande ut och gästerna till synes helt ovetande om vilka som hörde dit). Men ordentliga som vi är avstod vi. Det fanns ju en annan riktigt bra restaurang alldeles i närheten.

Brukar du boka lyxiga hotell när du reser? Berätta gärna!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Roligt att Warszawa står på den framtida listan, Ditte! Kul att höra att du bott på Sofitel också. Men jag kan tänka mig att konkurrensen är enorm. Det går ju säkert att hitta lyxigare till ännu lägre pris. St Regis har jag inte bott på. Spännande! Angående Asien så har jag ju långt ifrån samma erfarenhet som du 😉 men av det lilla vi såg (det blev ändå ett antal hotell), så håller jag klart med om att det mindre och personliga vinner. Paradorerna i Spanien har jag blivit lockad av via dig! Stor kram tillbaka. Önskar dig en fin… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Kul att höra hur du/ni resonerar! Likaså att det finns fler som prioriterar sängarna. 🙂 Vissa kan ju sova var som helst men det funkar inte för mig (längre). Ja, visst är det märkligt det där att inte ha bäddmadrasser. Det verkar ju vara väldigt vanligt utanför Norden. Vi tänker väldigt lika även om frukosten. Glutenfritt och möjlighet till kockar som lagar valfri äggrätt enligt önskemål, det är perfekt. Ler också åt att du inte heller har lokalsinne. Haha, hur skulle det gå om vi var ute och reste ihop? Jag har dock rest med en kompis som har sämre… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad härligt att du också tycker frukosten är viktig! Ja, så underbart det är att bara gå ner (eller ut) och sen sitta länge. Gott ska det förstås vara också.

Kul att höra vad som är det första du gör. Det första jag gör är att kolla om sängen är skön! 🙂

Veiken
6 years ago

Hotellfrukost är ett måste. Ren njutning från början till slut! Det första jag gör när jag kommer in på ett hotellrum är att kolla utsikten via ett fönster eller balkong! 🙂

Biggeros.blogg.se
6 years ago

Oftast bokar vi 4 stjärnigt eller 5 stjärnigt hotell när vi ska bo på hotellet under en lång tid. Sängarna är viktigaste. Många gånger finns det inga bäddmadrasser. Personalen såklart ska vara hjälpsamma och serviceinriktade. Det låter som ett väldigt bra hotell och gluten fritt är ett plus i kanten. Jag föredrar även direktlagad omelett eller ägg/ bacon till frukost. Jag är precis som du en Vilse i pannkakan. Jag har inget lokalsinne/ kram

Ditte
6 years ago

Tack för ett bra hotell tips! Och till Warszawa åker vi säkert vid tillfälle. Inte högst på listan just nu, men det finns med. Sofitel har jag bott på bl.a. i Peking och i Shanghai och visst var de tämligen lyxiga. Men just i de städerna är konkurrensen enorm. En kedja jag tycker är lyxig är St. Regis. Där finns lyxen i allt. Dock har jag baar bott på ett par av deras hotell och bl.a. för många år sedan i N.Y. Skulle nog inte tro att det bkir fler gånger just där. I Asien är ju många gånger lyxiga… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Jag förstår dig, Lena! Jag har visserligen inte jobbat som reseledare men nästan. Som turnéinformatör på 90-talet besökte jag cirka 40 hotell i halvåret. Då blev man lite immun till slut! 🙂

Ha en fin fredag!

Lena i Wales
6 years ago

Ser verkligen fint ut!
Jag har ju lite "allergi" mot hotell eftersom jag som reseledare besökt så många, men tycker ändå det är trevligt att se bilder från olika ställen. Har även åkt runt och rekat hotell för jobbet och då får man ju kolla allt.
Ha det bra!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad kul att det var ett hotell som föll dig i smaken!

Haha, jag ler åt våra olika prioriteringar. 😉 Eftersom du åker hiss skulle du också slippa alla trapporna som jag tvingades gå i. Du skulle dessutom kunna bo väldigt billigt på detta hotell, eftersom priset var rejält lägre utan frukost.

Paradorer har jag inte hört talas om. Vad intressant! Måste genast googla det. Skönt att kunna hitta bo där under lågsäsong till bra priser.

Ama de casa
6 years ago

WOW! Nu blev jag ju inte mindre sugen på att åka till Warszawa. Vilket fint hotell! Fast mig skulle det inte ha gjort nåt att gymmet var stängt 😉 För mig är läget viktigare än lyxen, men visst är det trevligt att lyxa till det ibland. Jag älskar att bo på Paradorer här i Spanien – statliga hotell som oftast är inhysta i gamla slott, borgar eller kloster. Det är oftast lite dyrare, men på lågsäsong kan man hitta bra priser 🙂 Frukost är inte så viktigt för mig. Eller jo, klart jag vill ha frukost, men inte nödvändigtvis på… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Ja, älskar när man inte blir ruinerad av lyxboende. 🙂 Vi betalade 1 435 kr per natt. I det priset ingick fri ombokning samt frukostbuffé, vilket inte var standard. Priset utan ombokningsmöjlighet samt utan frukost var betydligt lägre. 🙂

Sanna Rosell
6 years ago

Bra till på prisvärd lyx! Vad kostade en natt med dubbelrum på det här hotellet? Försöker få en uppfattning av polska priser.

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Ja, vi var mycket nöjda med valet.

Vad intressant att höra hur du resonerar. Jag tänker samma som du, att det är viktigare med hotellet på kallare breddgrader. Likaså att det inte är värt att lägga för mycket pengar på det. Men om man, som här, kan få riktig lyx till "vanliga" priser, då är det ju perfekt.

Frukosten, ååååh så viktig! Underbart med likasinnande. Sen skulle jag aldrig boka hotell (frivilligt) med obekväma sängar. Men tyvärr vet man ju aldrig säkert.

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad kul att det var ett hotell som föll dig i smaken! Ja, då resonerar vi lika. Jag tycker också att för dyra hotell går bort. Hellre då fler resor som sagt! 🙂

Marina
6 years ago

Det verkar ju ha varit ett bra val! Jag är lite dålig på att boka "lyxiga hotell". Jag tillhör skaran som hellre gör annat för pengarna än att bo. Men nu beror det mycket på vilken del av världen man reser i! Är jag på varmare breddgrader så betyder hotellet mindre än om det är kallt och ruggigt. Då kan det ju vara så att man behöver lite mer tid på hotellet och då kan även jag tänka om ibland 😉 Jag är i övrigt också en sådan som värdesätter frukosten på hotellet. En lååång och god hotellfrukost är fantastiskt… Read more »

Ann-Louise Paulsson
6 years ago

Det ser superfint ut! Jag bokar gärna lyxiga hotell om det är ett bra pris, så det här skulle vara perfekt om jag åker till Warszawa. Lyxiga hotell som är för dyra går dock bort, då sparar jag hellre de pengarna för att ha råd med fler resor i stället.