Att räkna ner till en New York-resa

New York-resan är bokad och det är dags att börja räkna ner på allvar. Men hur gör du det? Så här gör jag!

Som en riktig New York-nörd kan jag ju inte bara ”leva normalt” är en ny resa är bokad. Fast resan kanske ligger flera månader bort så måste jag börja räkna ner.

Varför räkna ner, kanske du undrar? Tiden går väl inte fortare för det. Blir det inte snarare tvärtom, att tiden verkligen segar sig fram om man ideligen räknar dagarna? Nej då.

I min värld består ju en resa av tre steg: tiden före, tiden under och tiden efter. Det är alltså långt ifrån bara själva vistelsen som räknas.

När flyget väl är bokat laddar jag alltid ner en nedräkningsapp. (Ingen reklam, bara personliga tips.) Här kan man förstås välja hur detaljerat det ska vara. Vill du bara räkna dagar eller till och med minuter och sekunder? Själv har jag valt både och. Om dagarna tycks krypa fram är det ju ändå rätt betryggande att minuter och sekunder hela tiden tickar på.

De här två apparna finns just nu i min mobil: ”Countdown!!” och ”Big Lite”. Den första nedan, Big Lite, är en klassiker som jag använt i många år. Den är enkel och överskådlig, utan synlig reklam fast det är en gratisapp. Självklart lägger jag in en egen bild. Ett litet minus är att det inte går att skriva ”Days until” på svenska men man kan inte få allt här i världen.

Modell på bilden nedan är för övrigt maken, promenerandes över Brooklyn Bridge en tidig morgon. Det är förresten tricket, när det gäller att tajma in en promenad utan trängsel. Här är för övrigt elva saker du kanske inte visste om Brooklyn Bridge.

App nummer två heter Countdown!! (ja, med två utropstecken). Här har jag ställt in den exakta tiden för avresan, nämligen flygets avgång. Ett plus med den här appen är som sagt att det verkligen händer saker i realtid. På minusfronten är reklamen som syns överst. Den har jag skurit bort här på bilden. Visst, jag förstår så klart att appen måste finansieras då även denna är kostnadsfri. Men det är kanske lite jobbigt att varje dag se reklam för bröllop, när jag varit gift över tjugo år, haha.

Slutsats: Nedräkningsappar är en kul grej för att öka på pirret i magen inför den efterlängtade resan. I alla fall för mig. Men visst går det att göra vettigare saker av sin tid …

Hur gör du? Brukar du räkna dagarna inför en resa?

Foton: Anna Ström Åhlén, utom det översta: Dan Freeman.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Men åh så kul! Det måste jag ju absolut läsa. 🙂 Tack för länk!

4000mil
6 years ago

Det ser till och med ut att bli ett litet inlägg där jag länkar tillbaka hit. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Hej igen! Jag svarar både här och på sidan om alla hjärtans dag. Vad roligt att du också älskar att resa, Linda, och att du blev nyfiken på apparna. Det var alltså två olika appar jag skrev om, den ena lite mer detaljerad än den andra. Så underbart att du ska till New York med din mamma, likaså att du själv har bott i staden. När det gäller planering, så är väl mitt grundtips att göra en planering för varje stadsdel. Jag brukar själva ta reda på bra restauranger, caféer och eventuella andra saker att se och göra för varje… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tusen tack för den fina kommentaren! Så roligt att ni har denna resa framför er.

Jag ber att få återkomma med svaret lite senare i dag, då det tar en stund att sammanställa.

Vi hörs! Kram

Anna Ström Åhlén
6 years ago

En nedräkningsgrej på bloggen! Se där, nåt som jag inte kände till. 🙂 Kanske en WordPressgrej? Får kolla in det.

Håller med, det är ju lite tudelat det där med nedräkningen. I början är det kul att kolla koll men sen när det närmar sig får även jag refeber fast NYC känns som mammas gata. Kanske bra i och för sig, så man skärper sig och verkligen tänker till för att inte missa något! 🙂

FREEDOMtravel
6 years ago

När vi skulle ut och resa ett helt år hade jag en sån där nedräkningsgrej på bloggen! Men någon app har jag inte provat … Vet inte om jag skulle vilja ha det iofs. Även om jag ser fram emot resor kan jag bli stressad när det närmar sig på grund av allt man måste hinna innan man åker 😉

Linda
6 years ago

Hej! Jag älskar att resa och jag ska ladda ner denna app. Jag och min mamma ska till underbara NY i hela 10 dagar. Jag har bott 3,5 år i NY men flyttade därifrån för 14 år sedan. Så nu är det min tur att visa allt om NY och jag planerar allt. Lite tråkigt men jag vill ha lite planering ska lämna några dagar tomma. Hur skulle du gjort? Jag måste fråga dig det är vissa resturanger jag vill att vi ska prova som middagar. Jag vill gärna boka dessa nu men det är svårt. Dom flesta har saiten… Read more »

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad kul att du fick inspiration att skaffa en! Likaså att jag gör något som den ultimata resenörden (läs du) ännu inte gjort, hehe. 😉

4000mil
6 years ago

Jag måste genast skaffa en nedräkningsapp, kan inte förstå att jag inte redan har en! Jag räknar ner i huvudet i stället, men detta vaer ju roligare. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Kul att du också gillar att ha koll på detta fast det inte alltid är i detalj. Jag får medge att jag inte kör nedräkningsappar inför exakt varje resa. Men just för New York gör jag det av någon anledning. Kanske det som kallas nörderi? 😉

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Ibland så har jag räknat dagarna inför en ny resa, men det var ganska längesen jag gjorde det senast. Tycker dock att det kan vara kul att ha koll på hur länge det är kvar till avresa.