Alla hjärtans dag i New York 2020

Happy Valentine’s Day, New York! Kanske är du på plats för förlovning eller bröllop? Eller också vill du bara drömma dig bort. Varsågod, här är lite New York-romantik på alla hjärtans dag.

Att fira kärleken i New York är alltid en god idé, oavsett dag på året. Här finns ju närmast oändliga möjligheter till fantastisk mat, mysiga träffpunkter och magnifika vyer.

Saker att göra i New York på alla hjärtans dag

Kanske vill du börja dagen med att fotografera street art? Naturligtvis finns många hjärtan representerade, både på fasader och mark. Fotona i detta inlägg är från Lower East Side, där jag rekommenderar att du går ut tidigt. Då hinner du nämligen se alla målningar som annars döljs när dörrar och jalusier åker upp.

Promenera sedan vidare med din partner, kanske i Central Park, på the High Line eller över någon av stadens broar, som Williamsburg Bridge eller Brooklyn Bridge. Men obs! Få inte för er att sätta fast ett hänglås och slänga nyckeln! Detta är numera förbjudet och belagt med böter. Orsaken? Ja, förutom att det är trist med tusentals nycklar på flodbotten så blir det överbelastning på broarna. Något som faktiskt har lett till olyckshändelser.

Är ni hungriga? Passa gärna på att äta hummer på Luke’s Lobster, med utsikt över Manhattan. (Länken går till filialen på Upper West Side men ät gärna vid Brooklyn Bridge, se länk i stycket ovan.) Sällan smakar väl hummer så gott som utomhus och i härligt sällskap?

Därefter kanske du stjäl dig en kyss på en takterrass, som Arlo Nomad eller en takbar i Williamsburg? Perfekt om ni valt att promenera över den rosa bron dit.

Att smita in i en hemlig trädgård eller dold park passar extra bra denna dag. Kanske med något gott i picknickväskan eller ett överraskningspaket? Väljer ni Central Park, så smyg in i någon av de vackra trädgårdarna vid Conservatory Garden. Inte rätt säsong för blommor än, men ändå en oas i storstadsbruset.

Middagen intar ni på en romantisk restaurang såsom franska Lucien eller italienska Cotenna. Glöm bara inte att boka bord!

Tips för Valentine’s Day i New York 2020

Här är tipsrestauranger i New York som har särskilda erbjudanden eller menyer på Valentine’s Day 2020. Även Time Out New York har laddat upp med romantiska tips för Valentine’s Day.

Romantiska filmer som utspelar sig i New York

Är du inte i New York? Förtvivla icke. Det finns ju mängder av romantiska filmer som utspelar sig i världens bästa stad. Se kategorin film här på bloggen. Här är min allra största favorit genom tiderna: Kate & Leopold! 


Enjoy!

 

Foton: Anna Ström Åhlén, utom det sista: Teemu Paanane

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marias Memoarer
4 years ago

Fina tips, street art är alltid spännande och extra härligt om den dessutom är kärleksfull 🙂

Lena i Wales
4 years ago

Mycket spännande att göra!

Ama de casa
4 years ago

Fina tips igen! 🙂 Där fanns till och med en skylt för mig. Jodå. En Ama, flera Amor 😉