Har? Vem? Vilken? Vad? En söndagslista om mig

Glad söndag alla läsare! Här kommer en lista där ni (kanske) får lära känna mig lite mer. Listan hittade jag hos Sandra Beijer som i sin tur hittade den hos Elsa Billgren. Vi har alla modifierat den lite efter oss själva, så även jag. Då kör vi!

Har du?

I frysen:
Alltid blåbär, fisk och iskuddar (man vet aldrig när olyckan är framme, haha).

Något husdjur:
Nej, jag är ingen ”djurmänniska”. Men katter är gosiga. Jag får gosa med min mammas!

På frukostbordet:
Alltid havregrynsgröt med blåbär och/eller lingon, kanel, kardemumma, nejlika, massa gurkmeja, svartpeppar och ett ägg (som rörs i under kokningen). Lite havremjölk på gröten och en kopp kaffe med detsamma (mjölk alltså, inte gröt). Längtar till frukosten varje dag. Dagens bästa måltid!

Läppstift på dig:
Ja, så gott som alltid. Säger som Maria Montazami: ”Utan läppstift känner jag mig naken, exposed.” Men det är diskret, svagt rosa. Ingen clownmun!

Några framtidsplaner:
Fortsätta med mitt jobb som jag fullständigt älskar (driva eget som copywriter och kommunikatör). Bo i lägenhet när alla barn flyttat hemifrån. Kanske i Stockholm eller varför inte underbara Uppsala? Helst ska det vara en lägenhet från förra sekelskiftet. Hallå hyresvärdar, se hit!

Gymkort:
Jajamen, sedan 2005.

Några MVG:n:
Ja, från universitetet där jag spetsade det mesta när jag äntligen bytte till rätt utbildning. Läste ekonomi (av misstag) en termin först. Men marknadsföringen gillade jag! Från gymnasiet har jag de gamla klassiska femmorna och fyrorna (och en trea i gympa, hatade det ämnet).

Något beroende:
Måste sova med öronproppar. En (o)vana sen jag bodde vid en väg som nattetid trafikerades av lastbilar.

Vem?

Avskyr du:
Människor som anser att alla inte har lika värde, som exempelvis diskriminerar homosexuella. Ser rött!

Längtar du efter:
Min mamma. Vi bor inte i samma stad men i dag ska jag träffa henne! <3

Stör du dig på:
Folk som pratar högt i mobilen på tåg eller bussar.

Lagar mat:
Jag och maken turas om.

Vilken?

Tidning läser du:
Hinner inte läsa så mycket tidningar tyvärr. Men vi har Svenska Dagbladet som helgprenumeration. Föredrar att läsa romaner utöver den ständiga läsningen i mitt jobb.

Transport till jobbet tar du:
Cykel. Det tar mig tio minuter att cykla till mitt kontor (ett kontorshotell där jag hyr in mig). Men ibland jobbar jag hemma om jag vill.

Månad du fyller år:
Oktober. Den vackraste höstmånaden.

Årstid föredrar du:
Sommar, sommar, sommar. Ja, vår också då, tack.

Resa blir din nästa:
New York i april! Kollar nedräkningsappen varje dag.

Vad?

Gör du just nu:
Sitter på ett tåg till Stockholm som snart är framme, så jag får skynda på med denna lista!

Skulle en referens nämna som goda  egenskaper hos dig:
Kreativ, noggrann och har en extremt bra ”falkblick”. 🙂

Skulle du behöva utveckla:
Bli lite mindre tankspridd, sluta vara så överambitiös (ibland nöja mig med ”good enough”) och få bättre lokalsinne.

Vill du arbeta med:
Det jag gör. Jag fullständigt älskar mitt jobb! Den som är nyfiken kan läsa om min väg till drömjobbet som egen företagare.

Är bäst just nu:
Att vi går mot ljusare tider och att det snart är vår.

Har du för storlek i skor:
39.

Läser du för bok:
Just nu ”New York for foodies” men ska börja på serien ”De sju systrarna”.

Ska du göra nu:
Träffa vänner i Stockholm och bo över på Berns, där vi också ska gå på konsert i kväll: OMD!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Geddfish
4 years ago

Jag börjar med gröten. Jag äter som oftast också havregrynsgröt och då med lingon eller äpplemos på plus kanel. Har du även kardemumma, nejlika, svartpeppar och gurkmeja i gröten?? Oj. Till detta har jag också havredryck, även i kaffet.

Kul att lära känna dig lite mer och en del gemensamma punkter finns här.
Trevlig söndag! Kram, Gerd

Ditte
4 years ago

Vilken ”rolig ”lista”! Och extra roligt att här få veta lite mer om dig. Fastnade extra för länken om hur du ”blev med ditt drömjobb”- Förstår att du trivs. Jag känner igen mig en hel del av dina svar i listan och en del har vi gemensamt trots tämligen stor åldersskillnad. Men visst är ålder bara en siffra.
Vad roligt med en helg i Stockholm och att bo över på Berns.
Många kramar

Susjos
4 years ago

Så kul att läsa lite mer om dej.
Vilket roligt jobb du har!
Jag njuter av att numera bo i lägenhet nästan mitt i stan!
Å lyckost dej som åker till NY i april! Har också en dröm att få göra det, men schemat på jobbet är inte färdigt , och vet inte om svägerskas lgh är ledig på Manhattan då…
Kram!

Emma, Sol som sol?
4 years ago

OMD! Finns de fortfarande! Ja, titta de gör det! WOOOOOW! Hoppas ni hade det kul!

Har du allt det där i havregrynsgröten? Oj! Gurkmeja, peppar och ägg känns aningen mysko men vad vet jag?

FREEDOMtravel
4 years ago

Kul att läsa Anna! En del visste jag, men annat var nytt 😉 Jag hade förresten etta i gympa (tror att jag var ensam i klassen om att ha alla siffror ;))

Daniel på FlyingDryden

Kul inlägg och att få lära känna dig lite mer. Vi har samma skostorlek för övrigt. 😉
(Jag plankar listan och kör den framöver, tack för inspiration!)