Det är 17 år sedan i dag – så hedrar du offren från 9/11

I dag är det 17 år sedan den 11 september 2001. Den dag då allt förändrades för att aldrig mer bli sig likt. Så här hedrar du offren på plats i New York.

Vad exakt gjorde du den 11 september 2001 och var befann du dig? Det är nog en fråga de flesta kan svara på. Som med de flesta extrema nyheter vi får ta del av, så minns vi vad vi gjorde och var vi var.

Själv var jag föräldraledig med min yngste son och befann mig hemma i Stockholmsvillan denna dag. Jag kom från köket till tv:n i vardagsrummet när jag såg de i dag klassiska bilderna. Bilderna av något som flög in i New Yorks World Trade Center och åstadkom rök och kaos.

Långt borta men så nära

Vad var nu detta? Var det på riktigt? Medan mitt inre omedelbart frös till is bevittnade jag skeendet på min tv-skärm. Så långt borta från USA men ändå så nära, hos mig i mitt eget vardagsrum.

Så hände det igen. Det ofattbara som ingen någonsin kunnat föreställa sig hände inte bara en gång utan två. Och det hände mer, på fler ställen. Resten är, som man säger, ”history”. Men det är historia vi aldrig kan och aldrig får glömma.

Minnesdagen för 9/11 år 2018 i New York

Är du plats i New York i dag, den 11 september 2018? Då kan du se stadens Tribute Lights resa sig mot skyn, synliga till en höjd av hela 97 kilometer.

Här kan du läsa mer om vad som händer i New York i dag den 11 september och hur du kan hedra offren på plats.

Mina tankar går till så många i dag: till alla som inte längre finns ibland oss, deras nära och kära, men förstås också till de som överlevde och de som kämpade (och än i dag kämpar) med allt i attackens spår.

Hur minns du den 11 september 2001?

Foton: Kelvin och John St John

Follow my blog with Bloglovin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments