En perfekt dag i New York, del 3: besök på takbaren The Crown och middag i Little Italy

 

 

Den perfekta dagen i New York fortsätter med besök på en takbar. Men inte vilken som helst utan en med sagolik utsikt över Manhattan. På The Crown tillbringar vi en eftermiddag i bästa sällskap, när regnbågen dyker mot Chrysler Building. Sedan avslutar vi med mysig middag i Little Italy. Vilken dag!

Inte en New York-resa utan att se staden från ovan. Givetvis innehåller därför ”en perfekt dag i New York” ett besök på en takbar.

Det är min reskamrat Eva (People in the Street) som kommer med tipset om The Crown. Hon har nämligen spanat in just denna takbar som ligger högst upp på ett hotell i Chinatown.

The Crown Rooftop Lounge and Bar

Hotel 50 Bowery heter hotellet, som vi promenerar till från Financial District. Det blir många steg i benen den här dagen, som började i Brooklyn Heights och fortsatte över Brooklyn Bridge. När vi väl kommer upp i hissen är det vila som hägrar.

Vår vän Evy (Restanten) ansluter också nu och sällskapet blir åter komplett. Vi slår oss ner i sköna soffor, med svalkande dryck i glasen. The Crown har två takterrasser att välja mellan och där vi sitter är det nästan folktomt! Tänk att kunna sitta ute så här, i oktober! Men innan vi kan slå oss till ro är det fotografering som gäller.

Takterrasser med strålande utsikt över Manhattan

Framför oss breder Manhattan ut sig i hela sin prakt, som en frestande tårta. Tack vare att vi är i en stadsdel med många låga hus, blir sikten desto längre. Bakom ett myller av tak, vattentorn, terrasser och graffiti reser de sig som tårtljus, skyskraporna i fonden. Och återigen går våra kameror varma! Ja, alla utom min för där har batteriet dött. Jag har tydligen underskattat dagens mängd fotomotiv.

Jag får alltså nöja mig med mobilbilder på The Crown. Men det går lika bra det. För hellre New York-vyer via en mobil än inga alls, eller hur? Och bäst av allt avnjuts ju utsikten live.

Regnbåge vid Chrysler Building

Himlen välver sig först som en blå kupol men målas sedan i mörkare färg, medan molnen kommer och går. Och se där, plötsligt korsas skyn av ett nytt penseldrag, en kaskad av färger. Det är regnbågen som bryter fram, för att dyka rakt ner i spiran på Chrysler Building. Rakt in i navkapslarna på den, av många ansedd som, vackraste byggnaden av dem alla. Det är stort.

Middag på kvarterskrog i Little Italy

Men dagen slutar inte här, utan på en italiensk restaurang. Vi samlas först för en liten after work (eh, har vi jobbat?) och sedan bänkar vi oss på en kvarterskrog: Da Gennaro i Little Italy.

När mörkret faller spelar dragspelen upp och genljuder i de italienska kvarteren. Ljuslågor fladdrar, röster sorlar och så når den oss, doften av nybakad pizza.

En New York-dag är till ända men inte vilken som helst. För denna dag var nämligen, just det, alldeles perfekt!


Vill du också besöka The Crown, så är adressen 50 Bowery Street. Restaurangen Da Gennaro ligger på 129 Mulberry Street.

Enjoy!

 

Foton: Alla foton är tagna med min mobil, utom bilderna på hela gänget som är lånade av Eva Sollén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

Vilka helt fantastiska bilder! Vädret bjuder verkligen på sig från alla håll! Jag menar, en regnbåge!

Ann-Louise
5 years ago

Det ser verkligen jättehärligt ut! Och bilden med regnbågen är helt magisk, speciellt som Chrysler Building är min favoritbyggnad i New York.

Lisa / livetfrandenljusasidan.se

Vilken dag! Och vilken underbar takbar. Varit på många i NY men inte den – tack för tipset!

Tony Johansson
Tony Johansson
5 years ago

Vilken härlig idé! Jag vill ta familjen till NYC och göra en perfekt dag i New York, din blogg inspirerar verkligen. Tack!

Evy Knoph
5 years ago

Vilket härligt inlägg om en helt magisk dag och kväll. Har innan jag träffat dig i våras bara hängt på takbarer i Midtown, och blivit förundrad över vilken fin utsikt man har från några av dem längre söder ut (denna o Mr Purple i våras t.ex). Just det där med regnbågen över vackraste byggnaden av alla gav det hela en extra magisk touch. Det är ju bl.a sådant här som gör att man vill åka igen o igen o igen :-). Goda drinkar hade de oxå.. hmm.. man vänjer sig vid en viss prisnivå när man är där.. får nästan… Read more »

Lena i Wales
5 years ago

Har precis varit och kikat in hos Eva.
Vad härligt ni verkar ha haft det.
Gillar din video.
Bra barer och restauranger är aldrig fel.
Önskar dej en skön helg!

Ama de casa
5 years ago

Åh vilka läckra vyer! Inte utan att det kliar lite i resnerven när man ser dom bilderna.
Nåja. Bara jag blir lite piggare ska väl vi komma iväg nånstans utanför Spanien också 🙂

Cornelia Tonéri
5 years ago

Först vill jag säga tack för en superinspirerande blogg och jag hoppas att den som tog din dator tar sitt förnuft till fånga.
Kommer att lusläsa New York-delarna av bloggen nu. Vi åker dit i slutet av mars. Det blir min sambos första besök och mitt eget andra.
För ungefär ett år sedan åkte jag i största hemlighet över Atlanten till NY för att uppleva och för att besegra en rädsla att flyga över Atlanten. Och jag tror att jag lyckades 🙂
Vissa kallade det en 40-årskris, jag kallar det en seger.
https://litemerarosa.com/2017/11/28/om-57-timmar-i-new-york/