En tur med NYC Ferry på East River

Vad sägs om att glida fram på vattnet under New Yorks broar, med skyskrapor som fond? Att ta en båttur i New York är enkelt och i mitt tycke ett måste. Häng med när jag senast åkte färja, från Queens till södra Manhattan. 

Vi sitter länge i Socrates Sculpture Park, jag och mina vänner. Det är ju så behagligt där i solen, med världens bästa utsikt. Men så småningom nalkas kvällen och det är dags att tänka på fortsättningen.

Ta NYC Ferry från Queens till Manhattan

Till Queens har vi ju åkt tunnelbana, några av oss. Men två i gänget tog färjan över floden. En smart idé, som vi bestämmer oss för att följa allihop på vägen tillbaka.

Färjeläget ligger mycket nära skulpturparken, det tar bara några minuter att strosa dit. Sedan får vi dock vänta cirka tjugo minuter på färjan, men det gör inget. Vi passar på att köpa biljetter i en automat intill, fortsätter sedan på temat ”vårt livs historia”, ivrigt pladdrandes på en bänk.

Fem tjejer som älskar New York och som har haft kul ihop från första stund, trots att vi inte känt varandra särskilt länge: Är inte sånt en av livets höjdpunkter så säg?

Strålande utsikt att fotografera

Så tuffar den in till kajen, NYC Ferry. Tidigare kallades färjan över floden här East River Ferry men sedan några år är det NYC Ferry som gäller för sjötransporter i New York City.

Biljett kan man köpa via deras app men också på plats i automat, vilket vi gör. Den har rutten innebär mindre gående för oss, vars ben har fått jobba lite extra i dag. Men vi älskar ju att gå i New York, och mitt rekord denna resa är cirka 24 000 steg per dag!

Vi kliver ombord och börjar med att sitta ute, självklart! Fotomotiven haglar ju över oss trots att de inte är nya. Men det friskar i rejält, så att hålla i hatten (samt mobilen eller väskan) är vad som gäller. Jag får förstås skärpa mig lite extra efter den nervpirrande pärsen i Queens tidigare under dagen. Men mina väninnor håller reda på mig, hehe, så vi kan lugnt njuta av färden.

Här är en liten bildbomb från vår båttur på East River:

Som bekant kan vädret i New York ändras fort. Det får vi också nu erfara när färjan närmar sig södra Manhattan. När vi passerar de mäktiga broarna, Upper East Side, Lower East Side och Brooklynsidan strålar moder sol. Men när vi ska lägga till vid Financial District går hon i moln och kvällen ska senare bjuda på regn. Då kommer vi dock  att ägna oss åt andra nöjen inomhus. Mer om det framöver!

Tidtabeller och rutter för NYC Ferry

Sugen på att själv ta en båttur på East River? Här hittar du tidtabeller och rutter för NYC Ferry. Cirka två dollar per person kostade en enkelresa, precis som med tunnelbanan. Väl investerade slantar om du frågar mig!

Enjoy!

PS. Jag har just nu semester och mina nuvarande äventyr kan du följa på Instagram. Välkommen! I slutet av veckan kommer fler New York-inlägg. Stay tuned!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
6 years ago

Vilken trevlig tur på vattnet! Solen sken men man ser att det blåser. Av filmen att döma så låter det inte som att det är en lugn och avslappande tur, det är mycket liv och rörelse!

Härligt!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lä

Åh ser onekligen trevligt ut :). Vilken upplevelse att få åka dit. Såg att det finns en bok som skulle hjälpa mot flygrädsla är lite inne på att köpa den. Finns så många platser jag begränsas att besökas av min rädsla :/

Lena i Wales
6 years ago

Inte bara vackert att se, men så kul tillsammans. Inte minst viktigt!
Ha det skönt på din semester!

Ama de casa
5 years ago

Oj vilken perfekt dag att studera NY lite utifrån sådär 🙂

Vi kom ju in med kryssningsbåten i somras till den härliga skylinen och bodde två nätter på båten där vid Manhattan. Absolut en speciell upplevelse 🙂

Eva - People in the Street

Alltid roligt att se New York från olika vinklar 🙂 Man tröttnar ju liksom inte på det …