Filmtips: HappyThankYouMorePlease (”Kärlek i New York”)

Foto: Collider.com.

Skulle du vilja se en film med titeln Kärlek i New York? För mig är det egentligen tveksamt. Men eftersom jag är en sann New York-nörd, vill jag i princip se allt som utspelar sig i denna stad.

Därför har jag sett denna film, trots den usla svenska titeln – hela tre, fyra gånger. Det är en klart sevärd film, med fina insatser av bland annat svenskfödda Malin Åkerman.

Originaltiteln är HappyThankYouMorePlease – en fras som får sin förklaring och som betydligt bättre beskriver filmens budskap.

Bild lånad från: Media.portable.tv.

Här får vi möta ett gäng 20-plussare som på olika sätt försöker finna sin plats i livet: vad gäller sysselsättning, livsfilosofi och – givetvis – kärlek.

Man kan tycka att de gör det lite komplicerat för sig. Men eftersom alla på olika sätt befinner sig vid ett vägskäl, kanske det är nödvändigt. Åtminstone samtidigt som de börjar bli ”vuxna”på riktigt, med allt vad det innebär.

Kan man få ett bättre liv bara genom att förändra sin syn på det? Och var går gränsen för vad man ska våga? Det frågar sig rollfigurerna, som alla har sina egna historier i detta parallelldrama.

En när författarambitioner, en annan vill satsa på sången. En våndas över ett plötsligt besked, samtidigt som en annan brottas med dåligt självförtroende.

Bild lånad från: Gmanreviews.com.

Dessutom kommer en liten föräldralös pojke in i handlingen, varifrån vet ingen. Och det dröjer innan han över huvud taget öppnar munnen. Men man blir klart imponerad av hans skådespelarinsatser. Lägg namnet Michael Algieri på minnet; han lär dyka upp igen.

I övriga roller ser vi bland annat Josh Radnor, Zoe Kazan, Kate Mara, Tony Hale och Bram Barouh.

Detta är inte en av världshistoriens bästa filmer, men en njutbar dramakomedi: ”småputtrig” på ytan men med tankeväckande, mörkare stråk. Som sagt: Se den, trots den bedrövliga svenska titeln. Om inte annat, eftersom den utspelar sig i New York!

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Varsågod! Ja, se den. Mysig avkoppling! 🙂

Trillingnöten
9 years ago

Intressant! Jag har nog inte hört talas om den här filmen, men ska se den när tid finns! Tack för tipset 🙂