Tips på New York-film: Today’s Special

Gillar du New York, god mat, oneliners och kloka insikter om livet? Då ska du ägna ett par timmar åt den här feelgoodfilmen, som utspelar sig i Queens.
 

En riktig New York-nörd vill så klart se filmer som utspelar sig i New York. Sedan spelar det inte så stor roll vad de handlar om eller hur bra de är, bara man får återse de välbekanta eller hägrande miljöerna. Men, handen på hjärtat, nog är det lite roligare om filmen har viss kvalitet?

Häromdagen hittade jag en sådan film på Netflix: Today’s Special. På sätt och vis är det en komedi men framför allt en film som väcker eftertanke: Vad är egentligen viktigt i livet? Det ska sägas direkt att filmen inte är helt oförutsägbar. Men se den ändå, man blir verkligen varm i hjärtat.

Om en kock på Manhattan

I centrum ser vi en kock på Manhattan som inte riktigt får utlopp för hela sin potential. Efter att ha blivit förbisedd av chefen bestämmer han sig för att det får vara nog. Nu ska han börja ett nytt liv, långt ifrån sin välvilliga men besvikna familj, som helst hade sett honom gift och stadgad vid det här laget. Men inte var som helst utan i Paris! Där skulle han gärna jobba gratis för de stora kända namnen, bara för att komma vidare.

Men livet sätter käppar i hjulen. Plötsligt står han med faderns indiska restaurang på halsen. Ett sjabbigt hak i Queens, som sett sina bästa dagar och där hälsovårdsmyndigheten skulle få spel.

Hur han tar sig an denna uppgift ska inte avslöjas här. Men på vägen bistår flera riktiga original såsom en speciell taxichaufför, envetna farbröder, en ensamstående mamma tillika kock och huvudpersonens föräldrar. Alla har sina fasta rollar eller har de verkligen det? Finns det möjlighet att lära gamla hundar att sitta?

Feelgoodfilm med både allvar och humor

Det är inte helt lätt att klassificera den här filmen. I viss mån är det som sagt en komedi med flera klockrena oneliners. Lite romantik finns med, men absolut inte i sockersötaste laget. Det finns även stunder av allvar och som sagt eftertanke, medan handlingen puttrar på. Det är lite som att kika in genom nyckelhålet i någons liv, och då bryr man sig inte om ifall det saknas action eller glamour. Så här kan det också vara i New York. Och så här kan man faktiskt ta tag i sitt eget liv, här och nu.

För dig som älskar matlagning och indisk mat

Gillar du dessutom matlagning och indisk mat? Då kommer du att känna dofterna och smakerna genom skärmen framför dig. Det var länge sen jag blev så otroligt sugen på att kliva rakt igenom rutan.

Se Today’s Special, det får bli dagens special. Finns här på Netflix.

Enjoy!

PS. Här är fler tips på bra filmer som utspelar sig i New York: Miraklet på 34:e gatan, Green Card, Whatever Works, Kate & Leopold och Happythankyoumoreplease.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Absolut, Marina! Det tycker jag du ska göra. Ledsen för sen publicering av din kommentar. Den hade "fastnat" någonstans.

Marina
6 years ago

Det låter som en film det kan vara värt att leta reda på!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad kul att du har sett den! Ja, den tål nog att ses om. Så mysig och maten är så otroligt frestande. Riktigt vällagad indisk mat, jag säger bara YUMMY! 🙂

Fantasy Dining
6 years ago

Åh den har jag sett, riktigt mysig. Kanske dags att se om den igen 🙂