Momondo Places – gratis Ipad-app med unik guide till New York

I samarbete med Momondo

Fick du en Ipad i julklapp? Eller kanske en resa till New York? Då kan du ladda ner en ny unik reseguide, helt gratis.

Resesöksajten Momondo har nämligen tagit fram en gratis Ipad-app som heter Momondo Places. Här finns cityguider till inte mindre än elva storstäder – Amsterdam, Bangkok, Barcelona, Berlin, Köpenhamn, Lissabon, London, Moskva, Paris, Rom och givetvis New York! Texterna är på engelska och appen utvecklas hela tiden, så ännu fler cityguider är på gång.

Här hittar du en mycket speciell reseguide till New York, med över 200 handplockade tips. Det finns även utmärkta kartor som, liksom hela appen, fungerar offline! Mycket smart, eftersom man gärna vill undvika kostnader för dataroaming utomlands.

Det unika med denna app är att du kan skräddarsy din egen guidebok till New York. Kanske är du främst ute efter romantiska tips på resan? Eller också reser du med familjen och vill ha tips på roliga saker att göra med barnen. En dag vill du kanske vara kulturell, medan andra dagar ska ägnas åt nöjen eller udda lokala tips.

Med ett enkelt klick väljer du ämnesområde: fancy, social, cultural, family, local eller romantic. Guideboken ändrar då genast innehåll med fokus på just ditt val, stadsdel för stadsdel. Vill du ändra tillbaka går det lika enkelt, tack vare ett smidigt system med olika färger. Självklart kan du också se alla tipsen på en gång, i en komplett guide till New York.

På startsidan får du direkt aktuell information om vädret i New York. Här kan du också boka både hotell och flyg, med direktlänkar till Momondos stora sökmotor.

Appen är utformad som en bok även rent grafiskt, där du kan bläddra kapitel för kapitel. Men det går också bra att se sidorna en och en på helskärm. Allt efter tycke och smak.

Varje tips levereras med adress, telefonnummer och länk till en egen webbsida. Klickar du på adressen kommer en smidig karta upp, där du enkelt kan navigera – som sagt även offline.

Det jag mest uppskattar med Momondo Places är flexibiliteten och inspirationen. Genom många valmöjligheter och bottnar kan jag få precis den information jag behöver, med klar överblick. Dessutom gör de inspirerande texterna och bilderna att det känns som om jag är på plats, redan då jag planerar min resa.

Nu blir det enkelt att hitta allt från lokala delikatesser till udda sevärdheter och annorlunda aktiviteter. På nätet finns ju egentligen hur mycket information som helst om New York, men här får man en struktur med utvalda guldkorn.

Momondo Places fungerar både för reseplanering och som guide på plats i New York. Upplägget med kapitel stadsdel för stadsdel passar också perfekt, eftersom det är så jag själv helst vill uppleva New York.

Här kan du ladda ner Ipad-appen Momondo Places. Det har jag gjort och den ska självklart följa med på min nästa resa till New York.

Enjoy!

PS. Framöver kommer också Momondo Places att finnas för Iphone.

Bilder från Momondo Places och skärmdumpar från min Ipad.

Denna artikel är publicerad i samarbete med Momondo. Alla rekommendationer är mina egna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ja, det får vi hoppas! 🙂 Den här appen är verkligen speciell, tycker jag. Jag ser fram emot att använda den jag med. Bra att den även kommer för Iphone.

scottish moments
9 years ago

Bra tips tycker jag! Hoppas få användning för den vid en ev framtida New Yorkresa….. !

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ipad är (i mitt tycke) lätt att använda. Man lär sig utan manual. 🙂 Jag önskar även dig ett riktigt gott nytt år! Och tack för den inhemska frasen. Älskar alla konsonanterna!

lenaiwales
9 years ago

Önskar jag vore lite mer teknisk!!!
GOTT NYTT ÅR! BLWYDDYN NEWYDD DDA! önskar Lena från Wales