5 tips på bra restauranger i New York

Antique Garage i SoHo. Foto: Anna Ström Åhlén.

Nytt år och nya planer! Kanske blir det en resa till New York? Då vill du självklart ha tips på bra restauranger. Här är fem riktigt bra matställen i New York!

I sidomenyn här intill ser du bloggens mest populära inlägg. Många klickar förstås på dem och de blir därmed ännu mer populära! Nackdelen är dock att vissa andra New York-tips hamnar i skymundan, kanske till och med några av mina favoriter.

Därför tänkte jag lyfta några tidigare tips på restauranger i New York. Kanske undrar du varför jag skriver så mycket om mat? Svaret är solklart: Jag anser helt enkelt att god mat är en mycket stor del av nöjet med en resa.

Varsågod – här är 5 tips på riktigt bra restauranger i New York!

Vanessa’s Dumpling House. Foto: starS112.

1. Vanessa’s Dumpling House

Vanessa’s Dumpling House är ett ställe man gärna återvänder till, trots New Yorks gigantiska utbud av restauranger  – och trots att man kanske bara har några dagar i staden. Missa inte deras Sesame Pancake Sandwich, som tar dig till mathimlen. Priserna är nästan löjligt låga och smakerna gudomliga. Här kan du läsa om mina besök på Vanessa’s Dumpling House.

Joe’s Shanghai Restaurant. Foto: Anna Ström Åhlén.

2. Joe’s Shanghai Restaurant

Jo’es Shangahi Restaurant i Midtown och Chinatown är paradis för foodies. Som namnet avslöjar, handlar det även här om asiatisk mat. Mycket, gott och prisvärt är ledorden! Om mitt besök på Joe’s Shanghai Restaurant kan du läsa här.

Antique Garage. Foto: Anna Ström Åhlén.

3. Antique Garage

Antique Garage i SoHo är en upplevelse för både gom och öga. Inredningen är bland de läckraste och vackraste jag sett på en restaurang! Här har jag bloggat om mitt första besök på Antique Garage, där jag också hade nöjet att träffa ägaren.

Sfoglia. Foto lånat av Sfoglia.

4. Sfoglia

Sfoglia är ett litet italienskt värdshus på Upper East Side. Bli inte förvånad om Woody Allen skulle kliva in genom dörren; han bor nämligen i närheten. Maten är en fröjd för smaklökarna och miljön dito för dina sinnen. Detta var en av de första restaurangerna jag bloggade om, och här kan du läsa det inlägget om Sfoglia 

DBGB Kitchen and Bar. Foto: Anna Ström Åhlén.

5. DBGB Kitchen and Bar

DBGB Kitchen and Bar vid Bowery är ett måste för dig som älskar hamburgare. Men inte vilka hamburgare som helst. Här talar vi delikatessmat, med läckra detaljer som pulled pork mellan brödskivorna. Kom hungrig, för portionerna är gigantiska. Men restaurangen, som drivs av en stjärnkock, har även mer att erbjuda. Här kan du läsa mer om DBGB Kitchen and Bar.

Enjoy!

PS. Välkommen till bloggen på Facebook för fler tips om New York!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Precis! Det krävs därför flera besök. 😉

lenaiwales
9 years ago

Vilken inredning! Skullle inte hinna äta något, bara titta!!!!