Fira födelsedag i New York

Planerar du att fira födelsedag i New York? Bra val! Här finns nästan allt du kan önska dig och lite till.
I dag får du mina bästa tips för en riktigt lyckad födelsedag i New York.

Starta gärna födelsedagen med en härlig brunch! Det finns något för alla, vare sig du vill ha hummer och champagne eller mat från en äkta amerikansk diner. Själv har jag ätit en riktigt lyckad födelsedagsbrunch på Jeffrey´s Grocery i West Village.

En extra läcker restaurang med antika föremål hittar du på Antique Garage i Soho. Och ja, den är inredd i ett före detta garage! Här kan du äta såväl brunch och lunch som middag, och på helgerna spelas livemusik.

Kanske vill du sen skämma bort dig själv med en massage eller fina naglar. Kolla på Yelp för de bästa tipsen på ställen. Själv har jag ofta varit på Top Beauty Spa i East Village (dock stängt numera). I den stadsdelen finns ju också läckra Luke’s Lobster för hummer i ”korvbröd” (finns numera glutenfritt också). Luke’s Lobster finns även på flera ställen i New York City, till exempel nära Brooklyn Bridge men strålande utsikt över Manhattan.

Shoppa loss ska du sen, så klart. Gå in på webbversionen här på bloggen så ser du olika kategorier med taggar. Där har jag tipsat om allt från vintagebutiker till outlets. En personlig favorit är Burlington Coat Factory (finns vid Union Square och vid 23rd Street). Jag tror nog 90 procent av min garderob kommer därifrån. En bra butik för inredning är Crate & Barrel och Fishs Eddy för köksprylar. Till DSW går du om skor är din passion och till Barnes & Noble om det är böcker

Har du ett specialintresse? Låt det blomma ut på din födelsedag! Om mat är din stora passion kanske du vill gå en food tour. Eller också kan du anmäla dig till en matlagningsklass. Varför inte göra din egen pasta, dagen till ära? Kanske kombinerat med vinprovning? Italienska Eataly har vad du söker. Föredrar du musik, kan du gå på en temavandring i kända rocklegenders fotspår. Och om film är ditt intresse kan det passa med en rundtur till kända inspelningsplatser. Här har Ving tipsat om fem annorlunda och klassiska rundvandringar i New York.

Själv har jag firat födelsedag genom att gå på Metropolitanoperan. En perfekt födelsedagsaktivitet även om du inte är en operafantast. Gå dit bara för miljön och upplevelsen. Det är ett måste någon gång i livet! En annan sak du kan göra är att vara med i Sleep no More, en interaktiv föreställning som håller på i flera timmar, på ett ”låtsashotell” i läcker miljö. Här avslutar du med middag och drinkar bland prunkande grönska och brasor (!) på takbaren Gallow Green.

Du kan också vara modell för en dag. Kanske den perfekta presenten för din modeintresserade tonåring?

Är båtar ditt intresse, ska du förstås ta en tur på Hudson River eller East River. Här hittar du listor över event till sjöss i New York.

Missa inte heller att kolla aktuella event just på din dag. Många är gratis! Själv brukar jag spana in kalendern hos Time Out New York och den här eventkalendern, som listar månad för månad i New York året runt.

Mot kvällen besöker du en takbar för att njuta av något gott att dricka och se solnedgången. Det är något alldeles visst med att se ljusen tändas i miljontals fönster medan solen dalar bortom skyskrapor och avenyer. I det här inlägget hittar du mina bästa tips på takbarer i New York.

Innan du somnar sött på ett lyxigt och prisvärt hotellrum, besöker du också en hemlig bar. Självklart finns det också alkoholfria alternativ för dig som så önskar. Men missa inte upplevelsen att med bultande hjärta söka upp den där adressen som egentligen ”inte finns”. En sann New York-grej!

Grattis och hoppas du får en riktigt härlig födelsedag i New York!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén, utom översta bilden som är lånad av Eva Sollén, som i sin tur lånade ut kameran till en servitris på min födelsedag (jag i mitten).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Vad roligt att du blev så inspirerad att du vill åka dit. En dag så är det dags! Bra val av rundturer, de är helt i min smak också. Ibland kan jag se om gamla Woody Allen-filmer bara för de fantastiska New York-miljöerna. 🙂

Biggeros
7 years ago

Så fina tips du rekommenderar i NY. Jag tror jag åker redan imorgon. Någon gång ska jag åka till NY och leva livet. Jag kikade även in till Vintage butiken med alla dessa valmöjligheter. Jag hade nog valt att gå runt rocklegendens gator och film platser. Även suttit på taket och ätit en god bit lunch. Tack för ett bra inlägg��

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Vad roligt att du också varit på the Met på en födelsedag. Blir så glad att du gillar mina förslag, New York-veteran som du är.

Ja, dessa minnen. Förstår att de väcker många känslor.
Det är verkligen roligt att jag kan ta dig med på en tur i både drömmen och minnet.

Stor kram tillbaka!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Det tycker jag du ska göra någon gång! Kanske kan du tidigare- eller senareläggande firandet? Å andra sidan kan man ju alltid komma på någon anledning av fira. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack för de uppskattande orden, Eva! De värmer verkligen.

Ja, den resan var verkligen speciell och det var förstås även en ära för MIG att du ville komma med och fira min födelsedag. Den kunde inte ha blivit bättre!

Tack, jag hade en fin söndag. Hoppas du hade detsamma!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Åh, vad kul att du ska dit i sommar, Helena! Likaså att du kommer att plöja inläggen här. Är det första besöket? I så fall skulle jag råda dig att börja med den här sidan: http://www.newyorkmybite.com/p/forsta-gangen-i-new-york-nyborjarguide.htmlDär har jag samlat länkar till många artiklar och tips som passar New York-rookien (men andra också, så klart). Annars är mitt tips att du börjar med detta inlägg som är en guide till hela bloggen: http://www.newyorkmybite.com/2016/08/sa-hittar-du-pa-new-york-bloggen.htmlDå kan du börjar nysta utifrån olika intresse- och ämnesområden. Sedan går det så klart att gå till bloggens början år 2011 via arkivet (se vänstermenyn i webbversionen). Då… Read more »

Ditte
7 years ago

Alltid lika roligt att hamna i N.Y. Jag njuter av texter och bilder. Och jag har faktiskt firat två födelsedagar i N.Y och en av dem var jag också på the Met. Tänkte att jag nu kunde låtsas att jag fyller år och är i denna härliga stad och går för dina härliga tips.
Du har verkligen så många bra förslag.
Jättefina bilder, fantastiska, från en stad som fortfarande betyder mycket för mig. Kan skratta över allt jag upplevt där. Och även gråta en skvätt.
Stor kram!

4000mil
7 years ago

Skulle gärna fira någon födelesedag i New York! Även om första veckan i augusti kanske inte direkt är den mest optimala tiden för ett besök.

Eva - People in the Street

Härligt inlägg med många bra tips. Det var en ära att få vara med och fira din födelsedag i vår gemensamma favoritstad! En resa som verkligen fylldes med många härliga minnen.
Trevlig söndag!

Helena // Oh darling, let's be adventurers - en reseblogg

Alltså, nu kommer jag ju inte att fira min födelsedag i New York men ska dit till sommaren och har planer på att plöja igenom din blogg för att hitta alla guldkorn. Men frågan är ju, vart sjutton ska man börja?! Haha.