Glad midsommar!

Nu är det dags för en av årets mest eftertraktade dagar: midsommarafton. För ett år sedan var jag i New York denna dag. Men vad gör jag i år?

Midsommar kan betyda mycket: en riktigt mysig träff med vänner och släkt, helt enligt regelboken. Jag tänker förstås på blomsterkransar, sillunch, lekar och dans kring stången.

Men det kan också betyda ensamhet, för höga förhoppningar eller urspårning på olika sätt. Därför är jag inte mycket för det där med ”regelboken”. Visst älskar jag den svenska sommaren och visst gillar jag traditionerna. Men allt står inte och faller med dem.

Midsommar utan krav och förväntningar

Det är helt okej att ta det hela med ro och lägga ribban på den nivå som passar just för tillfället. Om allt inte skulle gå enligt planerna får man ändå tänka: ”Det är bara en av årets dagar och i morgon en ny dag”.

Några midsomrar i mitt liv

Som 19-åring campade jag med ett gäng grabbar, varav en var en nybliven pojkvän. Det var första gången jag sov i tält och det ösregnade konstant, varpå både jag och packningen blev genomsura. Där satt jag i tältet medan grabbarna lirade fotboll i blötan. Först under hemfärden tinade jag upp och fick följande kommentar av en i sällskapet: ”Hon har ju humor!”

De flesta åren som småbarnsmamma tillbringade jag i vårt idylliska sommartorp, ibland med egen midsommarstång och ibland utan. God mat i trädgården, i sällskap av närmaste familjen var gott nog.

Förra sommaren firade jag midsommar i New York, med hundratals andra svenskar och Frihetsgudinnan som fond. Det kan du läsa om här, på min New York-blogg.

Vad gör jag i år då? Det får du veta efter helgen, då det kommer en bildbomb här på bloggen.

Hur ser just din midsommar ut? Vad svaret än är, önskar jag dig en riktigt skön och solig helg. 

PS. Välkommen att följa mig även på Facebook och Instagram!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vännen. Ja, vårt torp var verkligen speciellt. Jag kan skicka dig interiörbilder också (har kvar en del) ifall du är nyfiken. 🙂 Men det kräver ju både tid och kraft att ha två hus och två gräsmattor att klippa. Särskilt när hemmet är så stort som vårt, hehe. Så ja, vi tänker att allt har sin tid och att vi nu kan resa mer i stället.

Återigen: Underbart att ni hade en sådan fantastisk midsommar. Ser fram emot att besöka ert lantställe framöver.

Kram och ha en fin helg du med!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, det verkar onekligen som om du har startat en tradition! Den låter helt okej i mina öron. 🙂 Skönt att höra att vi är fler som har en avslappnad inställning till det hela också.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, kul att du gillade inlägget! Det låter som om du också har en avslappnad inställning till midsommar. Haha, kul grej att gå från "hemma med katt" till "fira i sommarstuga". 🙂

Eva - People in the Street

Äntligen hinner jag kommentera 🙂 Ja, du har ju redan hunnit med att få rapporter från vår härliga midsommarhelg utanför Kalix i Norrbotten.
Jag har ju sett bilder på ert torp som ni ägde och jag måste säga att det ser verkligen helt fantastiskt mysigt ut! Förstår om du saknar det ibland men å andra sidan har du mer tid över till ert fina hus och att resa.
Ha en fin helg min vän!
Kram
Eva

Daniel Rydén
7 years ago

Jag har inga direkta midsommartraditioner utan det får bli där det blir helt enkelt. I år satt vi med fjällutsikt, förra året också. Året innan det också faktiskt. Verkar ju som att jag har börjat en tradition trots allt då. 😉

www.marvelicious.blogg.se

Bra inlägg, ingen idé att ta stress över midsommar, isf kan man lika gärna skippa den helt 😉 Själv var jag helt ok med alternativet att spendera midsommar ensam hemma med min katt, haha! Men så blev jag bjuden till en sommarstuga till slut. Jag har även "firat" midsommar utomlands ett par gånger – med andra ord firade jag inte riktigt midsommar alls de åren 😉

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Åh, tusen tack – både för hälsningen och awarden! Vad glad jag blir! Måste genast in och kika. 🙂

Hoppas du själv haft en underbar helg. Det har jag, på vackra Stora Karlsö!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Intressant att höra om dina midsomrar, Ditte! Fantastiskt så många ställen du besökt i världen – och även firat midsommar på. 🙂

Tack, jag hade en mycket fin och avslappnad helg på Stora Karlsö (som du sett bilder från på Instagram). Vädret var fantastiskt också.

Så otroligt ledsamt med din fot; jag läste just vad som hänt. Bra dock om man får snabb och rätt hjälp och det verkar du ju ha fått! Hoppas du haft en skön helg ändå på alla sätt utöver detta med foten! Varmaste kryahälsningarna!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Härligt att du hade det bra ändå! Håller med: Det står inte och faller med stort eller traditionellt firande. Ni får säkerligen många fler tillfällen i sommar att hitta på mysiga saker ihop. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, kul att höra om ert firande. Visst är det så, att reser man får det bli lite som det blir. Grilla en hel gris, det var maffigt. Gissar att den gick åt. 🙂 Hoppas ni hade en fin helg på båten. Vi hade det jättebra!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att höra om dina midsommaraftnar! Ja, det var verkligen firande på olika håll. 🙂 Jag håller med dig: Kan tänka mig både traditionellt svenskt firande och "inget".

FANTASY DINING
7 years ago

Glad midsommar i efterskott! Nu har du även här fått en liten awards från mig 😉

Ditte
7 years ago

Många år med midsommar har har sett olika ut och en del år har det varit med segelbåt i Stockholms skärgård, men också i Peking, i Spanien, i Frankrike, i USA på roadtrip, i N.Y eller annorstädes utomlands eller med vänner hemma i Stockholm. Variationena har varit många…
Hoppas du haft en bra och trevlig midsommar!
I år är jag i den spanska sommarstugan och har en stukad fot och ett ledband som är skadat så dte blev lite annorlunda. Men bra ändå.

Lanclin-Linnea
7 years ago

För oss blir det inget särskilt midsommarfirande i år. Min man är bortrest på jobb och här i Tyskland är det vanlig vardag 🙂 Inte hänger jag med huvudet för det, vi har haft det trevligt ändå 🙂

FREEDOMtravel
7 years ago

Våra midsomrar har också sett väldigt olika ut. Många gånger har vi varit ute och rest och inte firat så mycket. Sommaren innan vi åkte på Europa-runt resan var vi hos Peters bror i skärgården och grillade en hel gris 🙂 I år blir vi hemma på båten. Önskar dig en fin midsommarhelg!

Sofia
7 years ago

Senaste två åren har vi firat vi med vänner i vår sommarstuga. Annars har midsommar firats på allt ifrån campingar i norra Sverige, till Tioman i Malaysia. Midsommar är absolut den svenska helg jag kan båda ha (supermysigt i Sverige) och vara utan!