God jul alla New York lovers!

Det är juletid i New York! Här kommer en samling julkarameller från TravelAnna. Merry Christmas all New York lovers!

Tycker du att det har varit lite tyst här på bloggen? Det har sin förklaring. Undertecknad, aka TravelAnna, har nämligen fått ovälkomna gäster. För ett par veckor sen kom ”Mr Flue”, tätt följd av ”Mrs Cough”.

När jag och maken åkte iväg på en weekendresa till Gdansk tyckte gästerna att det var en bra idé att följa med. Båda låste dessutom in maken på hotellrummet hela helgen, så jag fick vandra runt ensam i den polska julsmyckade staden. Tough luck!

Nu är vi hemma i Sverige, närmare bestämt i Strängnäs. Mrs Cough håller mig fortfarande sällskap men kommer, förhoppningsvis, att flytta vidare till nyår.

Du som är nyfiken på hur vi firar julen är välkommen att läsa Stora jullistan 2019. Där berättar jag om allt från vad jag gillar till vad jag ”hatar” med julen.

New York: tips och inspiration

Är New York-suget stort? Då ska vi vattna bloggtorkan och slänga ut ett gäng julkarameller. Varsågod!

#1. New Yorks häftigaste bar ligger (troligen) i Chelsea. Kika in i en trailer park med så många och udda prylar att du (troligen) aldrig sett maken.

#2. Så kan du äta billigt i New York, trots att dollarkursen är hög. Det gäller bara att känna till tricken. Faktum är att det till och med finns möjlighet att äta gratis i New York.

#3. Hitta rätt i New York med mina fem smarta tips. Nu behöver du inte längre oroa dig för att gå åt helt fel håll på Broadway (vilket, *harkel*, faktiskt har hänt undertecknad).

#4. Hur var det i New York på 1970-talet? Följ med på en tidsresa i ord, bild och filmer. Vi tar bland annat en titt på intervjuer med folk på New Yorks gator.

#5. Ett mysigt café på Lower East Side är Spreadhouse. Häng med på en fika medan regnet öser ner över New York.

#6. Det bästa jag har gjort i New York berättar jag om i det här inlägget. Varsågod, mina guldkorn är också dina!

#7. Vad står Sobro, Dobro och Nomad för? Här är din guide till vad de betyder: förkortningarna för New Yorks stadsdelar.

#8. Vill du göra resan till New York så bekväm som möjligt? Läs om mina bästa tips för långflygning.

#9. Vilka är New Yorks värsta turistfällor? Här är de och så undviker du dem.

#10. Hur gör man för att beställa kaffe som en New Yorker? Det får du lära dig i den här listan med alla varianter som står till buds i världens bästa stad.

Ha nu en riktigt skön julhelg var du än befinner dig i världen. Glöm inte att …

Enjoy!

 

Foton, nummer 1 Caitlyn Wilson, nummer 2: Jahsie Ault, nummer 3: Photo by Johnell Pannell

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ditte
4 years ago

Så trist att det blev så trista besökare som kom och hälsade på- Men förhoppningsvis har de nu lämnat er i fred. Njuter av dina vintriga N.Y. bilde roch minns december här och all vacker julskyltning. Någon jul har jag aldrig firat/tillbringar i N.Y. och det får jag nog leva med.
Kram

Orsakulla mamma vid 20 specialpedagog

Åh era stackare. Inte okej att bli sjuk på detta sätt känner jag 🤒. Jag själv har varit sjukt sedan i söndags och det ger sig inte. Förkylning med feber och hosta 🤪

Lena i Wales
4 years ago

Vad tråkigt att få sådana efterhängsna besökare. Hoppas att ni kryat på er nu och haft en fin jul.
Gott nytt år!

Ama de casa
4 years ago

Men så trist att få såna efterhängsna och otrevliga gäster med er hem… Hoppas att dom har gett sig av på riktigt nu!
Tack för alla dina härliga NY-tips! Har ju haft nytta av dom tidigare och nästa gång jag kommer till The Big Apple ska jag verkligen kolla efter förbudsskyltarna i tunnelbanan 😀

Ha ett fint upplopp på detta år och ett riktigt GOTT NYTT 2020!