Mina mest gillade bilder på Instagram 2019: New York!

New York, New York, New York … och så lite TravelAnna. Det är motiven på mina mest gillade bilder på Instagram år 2019. Vi tar en titt på varje bild, så får du lite New York-tips på köpet!

#1: Folkliv i East Village

East Village är en av mina favoriter bland New York stadsdelar. Här har jag bott flera gånger. Jag återvänder varje resa, inte minst för att äta stadens godaste bagels på Tompkins Square Bagels.
Beställ The Stutto så är du i ”bagel heaven” (finns även som glutenfri)! Alldeles intill ligger en av mina secondhandfavoriter: East Village Thrift Shop. Dessutom är det bara en kort promenad till shoppingmeckat Union Square.

#2: TravelAnna på Top of the Rock

Att njuta av utsikten från Top of the Rock är ett måste för varje New York-resenär, åtminstone en gång. Här har man en storslagen vy över både Central Park och den tidigare högsta byggnaden i New York: Empire State Building. Numera är ju World Trade Center-skrapan ”Freedom Tower” högst, med One World Observatory. Också värd ett besök, inte minst för den läckra hissfärden med ett ovanligt skådespel … Läs mer via länken!

#3: Vår i Elizabeth Street Garden

Nolita tillhör en av mina nyare favoriter. En underbar stadsdel på Lower Manhattan med läckra butiker och restauranger. Här, mellan huskropparna, gömmer sig en riktig oas: parken/trädgården Elizabeth Street Garden. Slå dig ner med något ätbart och en bok, omringad av en unik samling statyer.

#4: Street art i East Village

Street art (muralmålningar) är en av New Yorks höjdpunkter. Jag tröttnar aldrig på att leta upp och fotografera dessa imponerande konstverk. Här är min guide till street art i New York.

#5: Utsikten från takbaren Pod 39

Takbarerna i New York är många och alla bjuder de på mer eller mindre spektakulär utsikt. På takbaren Pod 39 finns en ovanligt läcker inramning, nämligen ”antika” pelare som ger känslan av att befinna sig i en ruin. Ta en drink här medan solen dalar bakom de gigantiska huskropparna. Det är magi!

#6: New Yorks blandade arkitektur

Finns det någon stad som har en sådan salig blandning av arkitektur som New York? Här samsas blänkande glasfasader med ruffigt tegel och ståtliga kyrkor. Jag fullkomligt älskar det! Bästa sättet att se och uppleva allt detta är att göra min favoritsak i New York.

#7: Vår i West Village

Vännerna i serien Vänner huserade här. Och jag förstår varför. I West Village är husen lägre och gatorna mera slingriga. Det är som ett Paris i miniatyr men ändå New York-känsla deluxe. Här är en riktigt bra restaurang i West Village.

#8: TravelAnna på Brooklyn Bridge

En promenad över Brooklyn Bridge, ja, det är sannerligen ett måste! Men gå tidigt på morgonen, innan turistruschen kommer. Här är det maken som fångat mig på bild för många New York-resor sedan.
Här är 11 saker du (kanske) inte visste om Brooklyn Bridge.

#9: TravelAnna på Lower East Side

Att ta en promenad i New York en tidig morgon är underbart. Dessutom en perfekt sysselsättning för jetlaggade dagar. Här är jag förevigad av min resebloggarkollega och vän Eva Sollén. som driver bloggen People in the Street. Hon är, liksom jag, en inbiten New York-nörd och vi har hittills gjort två gemensamma resor till vår älskade stad. Fler ska det bli!

Jag på Cambria Hotel New York i Chelsea. Foto: Evy Knoph.


Vill du ser fler bilder från New York eller mina andra resor?
Välkommen att följa New York-bloggen på Instagram om du inte redan gör det.

Jag vill samtidigt passa på att tacka alla er läsare för året som gått. Utan er positiva återkoppling och all fantastisk vänskap jag hittat genom er vore det inte hälften så kul att blogga. Inte minst vill jag tacka för det stora stöd jag fick i samband med att jag både vann utmärkelsen Årets lokala expert och Årets reseinspiratör 2019 i Apollos stora resebloggartävling!

Gott nytt år önskar jag er alla! Förhoppningsvis ett år med en resa till New York, eller hur?

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Orsakulla mamma vid 20 specialpedagog

Så roligt att se tillbaka på detta, jag följer dig på båda kanalerna. Sedan det där sista du skriver om att ens läsare som lämnar spår gör bloggandet roligare, det är verkligen så sant. Vad vore det att blogga om man inte fick respons? Det ska bli härligt att följa dig in i 2020. Gott nytt år!

Ann Nennesson
4 years ago

Gott slut och Gott nytt år till dig också!!!!!!!🎉🌟🎉🌟🎉🌟🎉 Nyår i New York borde nog läggas till på önskelistan eller vad tycker du???😍

Eva - People in the Street

Härliga bilder och roligt att få vara med på ett hörn med en bild 😃

Klart det ska bli fler gemensamma resor till världens bästa stad! Det är bara en tidsfråga tills nästa gång.

Ha nu ett riktigt fint 2020!
Kramar

Ann-Louise Paulsson
4 years ago

Vilka fina bilder! Den med streetart tycker jag lite extra mycket om.

Lena i Wales
4 years ago

Trevlig tillbakablick!
Jag har liksom kommit av mig på Instagram, måste ta tag i det igen.
Trevlig helg!

Ama de casa
4 years ago

Vilka härliga bilder! Förstår att dom har blivit mycket gillade 🙂