God jul, önskar TravelAnna

Nu är det dags att ta välbehövlig julledighet. Ute regnar det (!) men granen står så grön och grann i stugan. I dag berättar jag om tre ovanliga jular och önskar er alla en god jul, 2017!

Vad är en god jul?
Det beror förstås på hur man mår och hur omständigheterna ser ut.

Jag har varit med om tre lite ovanliga jular som jag ser tillbaka på i backspegeln, medan den nuvarande närmar sig med stormsteg.

En ovanlig jul var 1990 i London. Jag och dåvarande sambon skulle för första gången fira jul utomlands. Det blev ingen vidare succé! Allting, och då menar jag verkligen allt, var stängt på juldagen. (Annat mot i dag.) Vi var hänvisade till hotellets måltid som serverades både till lunch och middag. Vi valde lunchen och åt sedan lite plockmat från 7 Eleven (!) till middag. En höjdpunkt var i alla fall musikalen Lés Miserables som vi gav stående ovationer.

En annan ovanlig jul ägde rum 2014 i Prag, då jag för andra gången firade utomlands, denna gång med familjen. Där slapp vi allt vad julfixande hette och kunde bara sätta oss vid dukade bord. Vi upplevde den ståtliga staden till fots, under några vårvintriga dagar, där vi inte riktigt fann den svenska julstämningen men det var inte heller meningen. Här kan du läsa om vår jul i Prag, i tre delar.

Den senaste ovanliga julen var 2016, för ett år sedan alltså. Det var faktiskt en riktig mardrömsjul. Ja, faktum är att jag inte firade den alls. I stället satt jag på ett sjukhus, där en familjemedlem kämpade för sitt liv efter en olycka. Det gick bra då, men han är inte längre med oss i jul.

Den här julen blir fylld av tomhet och saknad. Vi tänder ljus för dem som inte längre är med oss men också för alla som är kvar. För att ta vara på livet, den allra största resan, som bara är här och nu.

Jag vill önska just dig en riktigt fridfull och fin jul, var du än befinner dig. Tack för att du läser och har tålamod med de något sparsamma uppdateringarna. Kanske blir 2018 ett bättre år. Det måste det bli; vi bestämmer så.

Bilden ovan är en sammanfattning av mina ”Best nine” på Instagram i år. Vi lever ju i en statistikfixerad värld, men jag väljer att inte dela några siffor. Bara mina mest uppskattade resebilder, som jag hoppas kan inspirera även dig. Glöm aldrig: Ingen resa är för kort, ingen dröm är för stor!

God jul önskar TravelAnna!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Stort tack för dina fina ord!

Ja, det blev en fin jul trots allt, i kretsen av nära och kära, även om saknaden var/är enorm. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen.

Vad glad jag blir för de uppskattande orden om bloggen också! Det sporrar mig verkligen till nya tag det kommande året.

Det är alltid lika roligt att möta andra som älskar att resa.

Jag önskar dig ett gott slut på det gamla året och ett riktigt gott nytt (rese)år! 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tusen tack för det och detsamma! Jag har (fortfarande) varit "off" i bloggvärlden men ska läsa ifatt hos er och andra.

Jättehemskt med er hackerattack! Vilken himla tur att det gick bra till slut, även om jag förstår att det innebar mycket hårt arbete från er sida.

Israel låter fantastiskt! Dit skulle jag också vilja åka.

Önskar er ett gott slut på det gamla året och ett riktigt gott nytt (rese)år.

Varma kramar tillbaka!

FREEDOMtravel
6 years ago

Lite sent kanske … men önskar god fortsättning och ett riktigt Gott Nytt år! Vi avslutar året med en hackerattack på bloggen, men börjar nästa år med en resa till Israel…! 😉 Varma kramar

FrkM
6 years ago

God fortsättning. Även om det är mycket sorg i hjärtat hoppas jag att julen varit fin och lite vilsam.

Din blogg är otroligt inspirerande för en som mig som älskar att resa. Många bra tips och fina bilder ger mig nya uppslag till kommande reseår 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Marina! Ja, allt vi har är ju här och nu. Visst är det så. Julen blev fin i sällskap av nära och kära, men saknaden efter min pappa är stor. Det är nu två månader sedan vi förlorade honom. Hoppas du själv hade en fin jul! Kramar

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Lena! Det är en sorglig jul, eftersom det är den första då min pappa inte längre finns ibland oss. Men vi gör det bästa av situationen och tar hand om varandra. Hoppas du haft fina dagar. Kramar tillbaka!

Lena i Wales
6 years ago

Hoppas denna julen blev bättre än de värsta. Livet är inte alltid lätt och visst kan man känna att vissa personer saknas just dessa dagar.
Kramar till dej!

Marina
6 years ago

Ja, det där med att ta vara på livet är något de flesta skulle behöva bli mycket bättre på! Hoppas ni fick en lugn och stämningsfull julhelg. Önskar dig en god fortsättning.