Hälsning från Warszawa

Warszawa

Nu är jag i Warszawa och tänkte bara säga hej. Det är mitt första besök i Polen och resan är helt oplanerad. Men det ordnar sig alltid!

Jag sitter just nu i en stor, fluffig och gudomligt skön säng på ett lyxhotell i Warszawa (ja, sådana är billiga här). Hotellet är bra men det vore en underdrift att påstå att jag är förberedd. Faktum är att jag aldrig någonsin rest så oplanerat. Helt ogooglat och utan att göra-listor.

Du som kikat in här nyligen vet att denna höst inte varit så lätt. Jag har ju sorg och, handen på hjärtat, är jag långt ifrån på banan. Men någonstans fortsätter ju livet, så jag och maken bestämde oss för att ändå göra den inplanerade weekendresan.

Vi tog oss hit med Ryanair (inte helt utan ilska på grund av bokningstrassel), och framför oss ligger nu några dagar av spontant upptäckande.

Warszawa

Jag vet ju att många av mina resebloggarkollegor har varit här. Hos FREEDOMtravel finns till exempel Resa i världen, ett stort resebloggsbibliotek som även har en eminent lista över bloggare som skrivit om Polen.

Men just den här resan får det mest bli som det blir. Vi har hittills bara strosat kring Kulturpalatset och i Gamla stan, slunkit in på en enkel restaurang, sett en julmarknad byggas upp och tar nu en tidig kväll.

Vad gör vi mer? Kanske avnjuter vi lite Chopin, kanske blir det lite shopping på Black Friday. En dag i taget.

Önskar er alla en fin helg! Vi ses på Instagram.

 

Photo by Jimmy Moon
Photo by silviannnm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket! Ja, så är det verkligen. Vi hade en fin resa som mycket riktigt blev spontan. Hotellet var mycket bra och särskilt frukosten. Rapporter är på gång.

Gdansk skulle jag också vilja besöka!

Kram tillbaka

Biggeros.blogg.se
6 years ago

Ibland är det härligt att göra en spontanresa och ta dagen som det kommer och inga måsten. Jag har inte varit i Warszawa men i Gdynia och Gdansk. Jag hoppas verkligen att du och din man får en trevlig tur i Polen på lyxhotell och god mat/ kram

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Ditte! Ja, det kommer absolut fler inlägg om Warszawa. Det är fortfarande lite långsammare takt här med anledning av allt som varit och är. Warszawa är klart värt ett besök, även om jag inte blev förälskad i staden såsom i New York, Budapest, Prag och Rom. Jag skulle dock gärna återvända till Polen och besöka fler städer som just Krakow och Gdansk. Intressant att du skriver att du aldrig mer tar en färja till Polen. Jag känner detsamma! Ingen färja över Östersjön över huvud taget, åtminstone inte under de månader som stavas med r. 😉 Jag har… Read more »

Ditte
6 years ago

Så trevligt med en spontanresa till Warszawa! Och denna finns med över resmål jag vill besöka i Europa. Vi var i våras i Krakow som vi genast tyckte om och funderade då på Warszawa. Harinte alls varit mycket i Polen men reser gärna tillbaka dit. Blev inte så där jätteförtjust i Gdansk, men kanske berodde det mer på båtresan dit. (Aldrig mer att jag tar en färja till Polen.)
Hoppas på fle rinlägg senare om besöket.
Många tankar till dig.
Stor kram!

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Varmt tack för det! Ja, det blev en njutbar och väldigt spontan vistelse. Lyckat! Vill absolut återvända till Polen och då gärna till just de andra städerna du nämner. 🙂

Anna Ström Åhlén
6 years ago

Tack så mycket, Lena, för din omtänksamma kommentar. Ja, det blev en fin och avslappnad resa. Strax på hemväg nu!

FREEDOMtravel
6 years ago

Härligt att du kommit iväg till Warszawa! Hoppas att du får det fint och kan njuta av din vistelse! Polen är fint och ett intressant land. Krakow och Gdansk är kanske vackrare städer än Warszawa, men huvudstaden har också en hel del att bjuda på!

Lena i Wales
6 years ago

Hoppas du har det riktigt trevligt i Warszawa, det är du värd!
Skönt ibland att bara åka iväg, utan planer och bara se vad som dyker upp.