Hur är det i New York under coronapandemin?

Vad händer i New York just nu? Hur ser det ut på gator och avenyer ‒ och hur upplever New York-borna själva coronapandemin? Jag är inte på plats, men det är min vän Kajsa som bor i New York sedan många år. Följ henne på Instagram för dagliga rapporter från coronatidens New York!

Bland det bästa under mina resor till New York är förstås att träffa vänner. Inte bara vänner som är med på resan utan vänner som bor i New York, då de har gift sig med personer från USA.

Min vän Kajsa Reaves bor i New York sedan lång tid tillbaka i en lägenhet på Upper West Side.
Vi hittade varandra via bloggvärlden och klickade direkt när vi sågs IRL första gången, 2013. Sedan dess har det blivit många fler träffar och många, långa meddelanden där Messengerappen gått varm.

Kajsa och jag (TravelAnna) på Jazz Age Lawn Party i New York, år 2015. Foto: Dennis Reaves.
Utsikt från Vessel i New York, före coronapandemin.

Ett av mina bästa minnen är vår fantastiska dag på Jazz Age Lawn Party på Governors Island. Klicka in och läs om när vi reste till 1920-talet, klädda som flapper girls, tillsammans med hundratals likasinnade. Bland det häftigaste jag gjort!

Senast vi träffades var i New York sommaren 2019, då vi bland annat tittade runt i butiker vid Hudson Yards och promenerade längs Hudson River. Och självklart skulle vi ha setts under min aprilresa till New York. En resa som skulle ha ägt rum om två veckor men givetvis är inställd nu när New York har blivit en spökstad.

Den här New York-bloggen ska inte handla om coronaviruset och dess framfart. Som jag skrivit tidigare, ska jag framöver fokusera på fina minnen och drömmar om framtida resor.

Men självklart vill jag följa vad som händer i världens bästa stad under denna oroliga tid. En stad där gatorna ligger tomma, lekplatser är stängda och ett flytande sjukhus har lagt till vid Pier 90 …
Fjärran är myllret på Broadway, den brusande trafiken och de ständiga sirenerna. Det är ett annat New York, som i en film men utan manus.

Följ @newyorkmammanikarantan på Instagram

Så här håller du dig uppdaterad om läget i New York: Följ @newyorkmammanikarantan (New York-mamman i karantän) på Instagram, Kajsas ”coronakonto”, så får du aktuella rapporter via filmklipp och personliga betraktelser. Allt från djupaste allvar till humor! I hennes senaste Instastories får du till exempel följa med på en promenad i Central Park bland blomstrande träd, där naturen har sin gång trots dystra tider, men där också sjukhustält satts upp. Från hennes balkong, med storslagna vyer, får du lyssna till när New York-borna applåderar sjukvårdens insatser: varje kväll klockan 19.00, lokal tid. Och mycket mer …

Tack för att du visar oss och berättar, Kajsa! Ni andra: Följ, följ!

Foto, överst: Kyler Boone

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena i Wales
4 years ago

Jobbig tid för hela världen för så många och allt ändras dag för dag.
Snart är det påsk, så då får vi festa till det lite extra och njuta så gott vi kan.
Glad påsk! Pasg hapus!