Hur gick det med min stulna dator?

Kanske undrar du hur det gick med min dator som blev stulen i november? Här kommer en rapport om läget. Samtidigt vill jag tipsa om ett riktigt bra företag inom IT- och pc-support, som hjälpte mig när det var som mest kris.

Den 8 november, strax efter 18.00, klev en tjuv in på Vapiano på Vasagatan i Stockholm. Kort därefter gick han ut med en ryggsäck i famnen: min. Jag råkade nämligen sitta närmast dörren, upptagen av samtal med mina vänner. Du kan läsa om hela händelsen i ett öppet brev till tjuven.

Vasagatan i Stockholm med sina gula taxibilar påminner kanske lite om New York? (Se min Instagrambild från i somras nedan.)

Men i New York har jag aldrig någonsin blivit bestulen. Visst, jag är medveten om att det kan hända. Men det är så lätt att känna sig falskt trygg på hemmaplan. Just kring Centralen härjar verkligen flera ligor.

Stort tack till er som delade mitt brev till tjuven

Ni var många som delade mitt öppna brev till tjuven. Det vill jag verkligen tacka er för! Även om tjuven aldrig kommer att läsa, så är det fint att se hur snabbt det goda ändå kan sprida sig, som ringar på vattnet. Och kanske nådde ändå texten någon där den kunde göra nytta?

Men hur har det då gått med datorn och tjuven?

Tyvärr har man ännu inte identifierat mannen som stal min datorryggsäck. Ja, det är en man. Det syns nämligen på restaurangens övervakningsfilm.

Däremot finns tjuven på FLERA FILMER, har jag fått reda på. Han är tydligen en återkommande tjuv på Vapiano. Senaste beskedet är att analys ska göras av de filmer som finns.

Själv har jag fått rimlig ersättning från mitt försäkringsbolag. Men det är klart att en sådan här händelse tar kraft och tid. Vet inte hur många dagar jag ägnat åt att sammanställa kvitton, priser utan moms och listor på allt jag förlorat, vilket är mer än man kan tro. Det fick plats mycket i den där ryggsäcken!

Tips på riktigt bra IT- och pc-support: Skarp IT

Viktigast av allt var att så snabbt som möjligt skaffa en ny dator. Mitt företag är nämligen helt beroende av en dator, för att jag ska kunna utföra mina uppdrag som copywriter och kommunikatör.

Som tur är sitter jag granne med ett riktigt bra IT-företag på mitt kontorshotell. Helt otroligt egentligen. Dessutom att jag hade turen att hitta ett sådant bra företag.

Jag vill nämligen varmt rekommendera Skarp IT i Strängnäs. (Obs, detta är en rekommendation från hjärtat, ingen reklam.)

Säg hej till Jimmy Gustavsson, som står bakom företaget!

”Vi fixar dina kniviga problem med vass kompetens.” Så presenterar sig Skarp IT på webben. Och jag vill verkligen intyga att det stämmer!

Prio ett för mig var att hitta en dator med bra prestanda, dessutom gärna prisvärd med lång hållbarhet.

Jimmy på Skarp IT återkom snabbt med tre genomtänkta förslag på datorer varav jag valde ett som jag blev mycket nöjd med. Jag fick dessutom hjälp med installationen (vilket visade sig lite knivigt, men Jimmy är som sagt vass).

Bor du inte i Strängnäs? Inga problem. Skarp IT jobbar bredare än så. Det jag verkligen uppskattar är det genuina engagemanget och proffsigheten. Dessutom att dessa alltid levereras med ett leende och en rejäl skopa humor! Sånt ger många plustecken i min bok.

Jimmy hjälpte mig ur knipan när jag satt illa till och jag vill verkligen rekommendera hans företag. Prisvärt är det också. Sen känns det extra bra att han gärna jobbar med sådana små företag som mitt. Man ska kunna ha råd med IT-support fast man driver eget!

Tusen tack till både Skarp IT och alla er läsare/följare som har engagerat er. Det ger hopp om mänskligheten!

God jul, önskar
TravelAnna/Falkblick-Anna

 

Foton: Anna Ström Åhlén utom det översta: Jahsie Ault

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva - People in the Street

Skönt att ha datorhjälp på nära håll, och så bra hjälp. IT Support är ett måste!

Tråktjuv, må du ruttna i en slaskhög med ditt orena samvete!

Kram vännen och åter igen, så himla tråkigt att du blev drabbad.

Sandra Lifsresor
5 years ago

Det var verkligen ingen rolig händelse Anna. Nu har jag blivit noga (igen) med att sätta stolsbenet genom axelremmen om jag måste ha väskan på golvet. Så lätt att lägga av med vanan. God jul på dig och jag hoppas att du får ett nytt bra jobbar med nya datorn. Kram!

Lena - gott för själen

Jag tänkte faktiskt på det härom dagen. Undrade hur det gick! Skönt att det löst sig på ett bra sätt. Klantigt av den klåfingrige att gå tillbaka till brottsplatsen. De får nog fatt i honom!

God jul till dig också!

Kram Lena

FREEDOMtravel
5 years ago

Sååå trist detta, och förstår att det tagit både energi och tid!!! Skönt i af både att du fick tillbaka på försäkringen och att du fick hjälp av ett bra företag!

Emma. Sol som sol?
5 years ago

Bra att du hittat någon som du känner sådant förtroende för så att du kan ge en rekommendation! Bästa typen av reklam och må han vara värd det. (Fnissade lite när jag såg Jimmys tröja: vem kommer på att döpa något till pormask? 😀 ) Förstod nog att tjuven inte skulle hittas. Det är kanske bra om han inte sett ditt brev för om han är en återkommande ”gäst” så ökar ju chanserna för att han ska åka dit. Bra att du har fått hjälp så du är igång igen samt lite ekonomisk ersättning. Men jag kan tänka mig att… Read more »

Geddfish
5 years ago

Läste om detta tidigare. Fy, vad arg man kan bli. Håll nyporna borta, era tjuvligor!!
Skönt att du fått hjälp nu med ny dator och installation. Men sånt tar på krafterna.
God Jul och Gott Nytt År nu!
Kram, Gerd

Ditte
5 years ago

Så bedrövligt med stölden. Jag läste ditt inlägg och blev berörd på flera sätt. Och just din dator som är en del av dig med så speciella minnen. Ja, minnen förutom allt som har med ditt jobb att göra. Blev själv bestulen för några år sedan på en ryggsäck, fastspänd runt min fot på restaurang Grill på Drottninggatan i Stockholm, men någon skar av bandet.(Fick senare tillbaka ryggan men det värdefulla var borta, liksom nycklar till dörren m.m.) Illa. Blev 16 000 kr fattigare på 10 minuter. (Uttag på bankkortet)Ingen dator och inga minnen men så mycket besvär och lidande… Read more »

Christine - 29°
5 years ago

Fy va tråkigt, men skönt att kunna få så bra hjälp och nära till hands dessutom. Hoppas verkligen att de får fast den där tjuven. Är ju såååå tråkigt att sådant här ens ska hända.