Därför gillar jag november

Det är många som inte gillar november. Ja, som till och med hatar denna månad. Därför är det dags för lite upprättelse. Jag gillar faktiskt november och här berättar jag varför.

Okej, vi kan enas om att det finns finare månader på året. Egentligen så är jag ju en riktig sommarmänniska. Jag lever verkligen upp av sol och värme! Men därmed inte sagt att jag ogillar resten av året.

Men en sak är klar: jag tycker inte om snö och kyla, inte i större doser. Lite lagom med vinter är bra, så man kan åka skidor. Men ishala knöggliga trottoarer, snöblask och drivis? Nej tack! (Extra jobbigt när man, som jag, cyklar året runt.)

Bilderna i det här inlägget visar en solig dag, jag vet. Jag vet ju också att de flesta dagar i november är grå. Men även i det grå finns en skönhet. I avskalade grenar som tecknar sig mot himlen, tuvor med den första frosten, ensamma singlande löv och det svaga ljuset över en stilla badplats.

Lugnet före julkommersen

November är en lugn månad, innan all julkommers sätter in. Ja, jag går mot strömmen här. Men för mig är det för tidigt att starta julen nu. Jag vill absolut ha jul, men inte utöver advent och själva juldagarna.

Jag vill inte höra julmusik på radion varje dag fram till julafton. Då är låtarna sönderspelade, då är magin bruten. Så är det för mig! Därför omfamnar jag november, det vackra, lugna, grå och stilla.

En månad att minnas

Men framför allt är november en speciell månad i min familj. Då föddes nämligen vår yngste son, han som gjorde barnaskaran komplett och till ”triss i killar”. Nästa vecka är det 19 år sedan han kom till världen, just i november. En riktigt bra anledning att älska denna månad!

Novemberpromenad i Strängnäs

Vi avslutar med en promenad i min nuvarande hemstad Strängnäs. Alla bilder är tagna med min mobiltelefon.

Enjoy!

Lurudden med sin vackra skulptur.
Utsikt genom ett hjärta.
Den första frosten.
En liten sjöjungfru på land!
Ångbåtsbron vid Europaskolan Strängnäs: kanske Sveriges vackrast belägna skolgård?
Ångbåtsbron i Strängnäs, vid Mälaren.
Strängnäs domkyrka bakom kala grenar.
Den före detta järnhandeln är i dag matsal på Europaskolan Strängnäs.

Samtliga foton (tagna med mobilkamera): Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

För mig är november också en födelsedagsmånad – inte min egen men det är fyra stycken i den nära familjen.

Så fin skylten är på den gamla järnhandeln!

FREEDOMtravel
5 years ago

Jag tycker att november är mörk och jobbig. I år har det iofs varit en del sol, men det är ju inte så många timmar per dag 😉

Ann-Louise
5 years ago

Vilka fina bilder från Strängnäs! Dagar som igår och idag tycker jag att november är riktigt fint, när det är några minusgrader, solsken och alldeles krispigt i luften. Men alla de där andra dagarna när det är grått och duggregn kan jag klara mig utan… 🙂

Orsakulla mamma vid 20, nu lärare och doula

Åh Strängnäs då hör du till fina Mälardalen hör jag :). Jag pluggar på Mälardalens högskola i Västerås (finns i e-tuna med) jag kände lika som dig inför november tidigare, men nu tycker jag om månaden 🙂

Susjos
5 years ago

Kul att du gillar november, tror att du är ganska ensam om det. Men vilka fina foton du har fått till i denna gråa månad, fast ja, när solen skiner blir det ju så mycket vackrare!
Jag är som dej vad gäller jul, inget tjuvstartande här inte, blir alldeles matt när jag ser att de finns de som redan har klätt granen!!..liksom julmusik på radio…
Fast jag blir tyvärr rätt stressad av julen , med allt som ska göras och köpas, fast varje år tänker jag att jag inte ska stressa …

Ama de casa
5 years ago

Vilka härliga novemberbilder! 🙂
Nuförtiden gillar jag november betydligt bättre än förr. Fast just denna november har varit ovanligt grå och trist (vädermässigt), även om den har hämtat sig nu på upploppet och varit som november brukar vara här 🙂
Jag älskar julen. Går all-in första advent och all-out till tjugondag Knut. Allt annat är tjuvstart och tjuvslut 😉 Fast i ärlighetens namn beror den där slutgränsen på att jag är otroligt duktig på att skjuta upp saker och ting så länge det bara går 😀

Veiken
5 years ago

Otroligt läckra novemberbilder, men det hjälper inte. Dagarna är alldeles för korta och mörka.
Det är ju ljuset att få en son i november. Så fint!
Trevlig advent!

Ditte
5 years ago

Jag tycker också att november är helt ok men vill inte ha för många regngråa dagar. Och för din del men yngste sonen född i november så piggar ju det upp ytterligare. Vi var ju borta, i den spanska sommarstugan, i år under största delen av november men så är dte ju inte alltid.
Tyckte mycket om dina tankar och vackra bilder från din vackra stad.
Stor kram!

Eva – People in the Street

Alla månader har såklart sin tjusning, även november. För mig är nog november tyvärr mest en grå månad med kolsvarta kvällar. Såvida inte snön kommer tidigt, då blir november kanon. Jag ska försöka tänka på november på annat sätt nästa år 🙂

Kram

marina
5 years ago

Ok, ”jag hör vad du säger men…” 😉
Jag håller med om att du har lyckas fånga en vacker novemberdag, men hur många sådana har vi? Att sonen fyller år är väl också ett ok argument, men inte mer. Nej, jag tycker inte om november, jag försöker febrilt hitta ett argument för dess berättigande, men tyvärr…

Ann Nennesson
4 years ago

Glad att du gillar November!!!👍😍👍Jag längtar redan till våren😂 Nov – Jan – Feb är månader är månader som går bort för mig🙈Det enda som är ok dessa månader är att jag som älskar levande ljus får o kan tända i massor!!! Blir det snö som får LIGGA KVAR är det ok, annars kan det kvitta!!! Önskar jag vore som dig & gillade November!!❤

Daniel på FlyingDryden

November! <3