Läget med New York, bloggen och livet

Long time no see? Ja, det är fortsatt pausläge här för TravelAnna men inte för New York! Här är vad som händer med det stora äpplet, bloggen och livet.

Morgontidningen ligger på min plats vid frukostbordet, redo att läsas. Maken har lämnat den där, uppslagen precis vid en artikel som fångar min blick.

”New York välkomnar nytt hopp och ny generation” ropar rubriken. Självklart tar mitt hjärta ett glädjeskutt, och det hoppar lika glatt vidare vid nästa citat: ”Efter 462 dagar är restriktionerna släppta.”
Artikelförfattaren Jenny Nordberg är Svenska Dagbladets medarbetare i New York och vet vad hon talar om.

Det är nu det händer: New York vaknar upp. Eller kanske snarare föds på nytt? För de som nu driver upp volymen och ser framåt är, enligt Nordberg, en ny generation. Unga personer som dansar in sin nya frihet i fontänen (!) i Washington Square Park, som klär sig vilt och färggrant och dricker cocktails på allmän plats. Allt medan polisen bara ser på.

Kan det vara nu som drömmen har slagit in, den där som Cornelis Vreeswijk en gång skaldade om i ”I natt jag drömde”?

Själv satte jag i våras nya ord till den kända melodin ”I natt jag drömde”, inte om fred utan om frihet och ett slut för pandemin. Här är den texten:

I natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut
Jag drömde det var virusstopp
och all corona var slut

Jag drömde om en jättesal
där WHO satt på rad
Så skrev de på ett konvolut
och reste sig och sa:
”Det finns ingen corona mer,
det finns ej någon covid
Och ingen känner längre till
det ordet pandemi”

På gatorna gick folk omkring
och drog från krog till krog
Och alla drack varandra till,
och dansade och log

I natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut
Jag drömde det var virusstopp
och all corona var slut

I natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut
Jag drömde det var virusstopp
och all corona var slut

🎶/Av Anna Ström Åhlén, fritt efter Cornelis Vreeswijk/🎶

Nej, vi ska förstås inte överdriva. Faran är ju långt ifrån över! Deltavarianten härjar för fullt och sprider sig lömskt, men man måste ju få hoppas. Lite måste man ju få tro på och spela med i den där glädjeyran där ”folk dricker varandra till, dansar och ler”, som i New York just nu. Även om det är en stad som, likt många andra, tampas med ökad brottslighet och brutna affärsdrömmar.

Men, precis som Jenny Nordberg skriver, det är nu den nya generationen tar vid. Den som inte har tid för nostalgi utan sveper in med livskraft och nya idéer. För det är ju en gång så, med detta gäckande väsen till stad, att det alltid finns en resning. Om inte på samma väg, så på en ny, annorlunda. Och de som är nyckeln är just människorna!

Jag längtar efter att få vara en del av det, trots att jag passerat stadiet ”fontändansande ungdom”. För vem vet? I New York kan ju allt hända, och det händer.

Någon New York-resa är dock inte planerad, för än är inte gränsen öppen för turister. Jag bidar min tid och ägnar mig åt det som faktiskt är förutsättningen för att kunna resa: tjäna mitt levebröd. Detta jobbår har inte sett sitt like. Fortfarande är agendan full i mitt företag och jag hinner verkligen inte blogga alls, detta inlägg undantaget.

Men det finns även andra skäl som bidrar till min radiotystnad. I min närhet finns personer som har det svårt och även det gör att kraften inte räcker. Allt har sin tid och så får det vara.

Det kommer en dag när tiden och inspirationen ökar. Men just nu får bloggen fortsätta blomma lite sporadiskt. Vi är ju trots allt människor, inte maskiner.

Med önskan om en fin midsommar avslutar jag med mina klassiska ord:

Enjoy!

Foton, överst: Anders Ström, övriga: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva - People in the Street

Vilken passande text du skrivit! Klart vi får möjlighet att åka tillbaka till världens bästa stad snart igen och jag hoppas att alltblir bra för alla i din närhet snart igen.
Kram på dig vännen! ❤️

FREEDOMtravel
3 years ago

Vilken bra text du gjort!! Ja, nog är man lite försiktigt hoppfull nu. även om faran inte är över.

Lena i Wales och Spanien

Bra text till den gamla I natt jag drömde.
Som du säjer, faran är ännu inte över, men det finns ljusningar tack var vaccinet.
I alla fall trevligt att höra från dig.
Sköt om dig!

Evy Knoph
3 years ago

Kanontext, du har ju att brås på när det gäller att få till sångtexter :-). F..n vet om vi ändå inte ska dansa i någon fontän när vi kommer dit igen ? Helt klart blir det annorlunda, speciellt för mig som inte längre kan boka in mig på gamla hederliga Hotel Pennsylvania a.k.a ”landet” igen.. läste att Foo Fighters hade en fullsatt konsert med fullvaccinerade i MSG igår.. o New Yorks Depeche Mode fanclub ska ha ett ”Shake the desease”-party 16 juli.. man vill ju bara vara där.. vår tid kommer :-). Hoppas på att det ordnar sig på bästa… Read more »

4000mil
3 years ago

Men härligt! Då kanske man kan åka nästa juni. (skulle ha åkt till N.Y. typ nu var det tänkt)

Emma, Sol som sol?
3 years ago

Jomen det är klart att staden finns kvar! Vissa saker kommer att vara som alltid, annat inte. Så är det ju. Så måste det ju bli. Så har det alltid varit med sakens natur.

Jag håller på att försöka rycka upp mig och hinna med min lilla blogg lite mer. Lite mer sorterat på jobbet gör att det finns lite mer ork till det.